Ziua Z Apocalipsa – World War Z (2013) Film Online Subtitrat


Gen: Actiune, Aventura, Groaza
IMDB: 7.0
Regia: Marc Forster
Actori: Brad Pitt, Mireille Enos, Sterling Jerins, Abigail Hargrove


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Ziua Z Apocalipsa – World War Z

Într-o zi ca oricare alta, Gerry Lane se află într-un blocaj de trafic împreună cu familia sa. Ca fost investigator ONU, Lane simte că blocajul din trafic nu e unul obșinuit; cerul e brăzdat de elicoptere de poliție, iar pe străzi e plin de polițiști pe motociclete.

Ceva face ca mulțimi de oameni să se atace cu ferocitate unul pe celălalt – un virus letal care se propagă dintr-o singură mușcătură, și care tansformă oameni sănătoși în creaturi de o sălbăticie greu de imaginat. Vecinii se întorc împotriva vecinilor, un străin amabil devine brusc un dușman mortal. Originile virusului sunt necunoscute, iar numărul celor infectați crește exponențial în fiecare zi, devenind rapid o pandemie globală.

Pe măsură ce numărul celor infectați copleșește rapid efectivul armatelor lumii, iar guvernele devin tot mai neputincioase, Lane e forțat să se întoarcă la viața periculoasă pe care o dusese înainte de a se retrage pentru a declanșa o investigație globală căutând sursa epidemiei, dar și mijloacele prin care să poată fi oprită răspândirea sa.

Actiunea este realista. Dramatismul este moderat, dar potrivit. Brad Pitt este foarte bine ales in rolul principal, datorita caracterului cool, echilibrat de maturitate, cu o atitudine intensa, dar cu o emotivitate redusa. Acest aspect este convenabil, deoarece filmul este concentrat pe partea practica a unei posibile apocalipse, sansele de supravietuire, modurile de evacuare, rolul diferitelor caractere in situatii de criza, etc.