Walking with the Enemy (2013) Film Online Subtitrat


Regia: Mark Schmidt
Actori: Jonas Armstrong, Ben Kingsley, Hannah Tointon
An: 2013
Gen: Actiune, Drama, Istorice
IMDB: 6.2


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Walking with the Enemy

Bazata pe o poveste reala petrecuta in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial la Budapesta, drama Walking with the Enemy urmareste tentativele a doi tineri evrei de a salva de la deportare si implicit de la moarte cat mai multi conationali urmariti de catre nazisti si hortisti.

Dand dovada de ingeniozitate, indrazneala si spirit de initiativa, dar beneficiind si de complicitatea elvetienilor neutri, cei doi evrei imprumuta identitatile unor ofiteri SS si falsifica permisele de munca si actele de identitate ale celor care risca sa devina victimele antisemitismului si represiunilor naziste. Documentele false le permit evreilor sa scape de lagarele de munca si sa se refugieze intr-o fosta fabrica de sticla, in care si-a stabilit sediul si cartierul general legatia elvetiana.

Am fost captivat de la început până la sfârșit de filmul Walking with the Enemy. Deși arată clar ororile Holocaustului care au loc în Ungaria, este și o adevărată poveste de speranță și este vorba în cele din urmă călătoria unui erou. Din acest motiv, m-au făcut să mă bucur până la sfârșit. Foarte puține filme despre Holocaust se concentrează pe rezistența evreiască; kudos producătorilor care scot un loc pentru unul dintre acești eroi evrei în istoria Holocaustului.

Aceasta este o poveste adevărată a unui tânăr evreu suficient de curajos să se opună mașinii de groază a lui Hitler; îmbracându-se ca ofițer SS nazist, salvând bărbații, femeile și copiii de la exterminare. Filmul mi-a deschis ochii la acest fapt puțin cunoscut – au existat niște evrei care s-au opus răului. Ce poveste incredibilă și tribut adus unui tânăr uimitor. Editarea și povestirea au fost fără întrerupere; ceea ce a făcut filmul atât distractiv, cât și semnificativ.