Viciul blond – Blonde Venus (1932) Film Online Subtitrat


Regia: Josef von Sternberg
Actori: Marlene Dietrich, Cary Grant, Herbert Marshall
An: 1932
Gen: Drama
IMDB: 7.2


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Review Viciul blond – Blonde Venus (1932)

In timpul unei calatorii prin Germania, chimistul american Ned Faraday se indragosteste de Helen, o seducatoare cantareata de cabaret, care accepta sa-i devina sotie. Cativa ani mai tarziu, cei doi si baietelul lor alcatuiesc o familie fericita, pana in clipa in care Ned se imbolnaveste si trebuie sa urmeze un foarte costisitor tratament medical in Europa. Pentru a face rost de banii necesari sotului sau, Helen se angajeaza intr-un club de noapte, unde il cunoaste pe milionarul Ned Townsend, care nu ramane insensibil la farmecul „Blondei Venus“.

O cântăreață de cabaret de origine germană acceptă un compromis sentimental pentru a face rost de banii pentru tratamentul soțului ei; grav bolnav. Fără a i se înțelege valoarea umană și sacrificiile sufletești făcute de femeie; actul ei este perceput de soț ca un adulter.

Melodramă dramatică tipică anilor ’30; ”Blonde Venus” își păstrează valoarea peste timp datorită interpretării emoționante și senzuale a Marlenei Dietrich; a decorurilor exotice de cabaret și a stilului regizoral unic al lui Josef von Sternberg. Un film recomandat celor pasionați de farmecul cinematografiei hollywoodiene interbelice.