Ajutati PortalulTauTV cu o Donatie! Help us with a Donation!
  •  
  •  

Un spion care ştia prea multe – Tinker Tailor Soldier Spy (2011) Online Subtitrat


Gen: Drama, Mister, Thriller
Scenariu: Bridget O’Connor, Peter Straughan
IMDB: 7.1
Regizor(i): Tomas Alfredson
Actori: Gary Oldman, Colin Firth, Tom Hardy


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Review Un spion care ştia prea multe – Tinker Tailor Soldier Spy (2011)

În 1973, Războiul Rece face în continuare ravagii în planul relațiilor internaționale. Serviciul Secret al Marii Britanii (SIS), cunoscut sub numele MI6, cu nume de cod “Circus”, face eforturi ca să țină pasul cu serviciile de spionaj ale altor țări pentru a menține siguranța Marii Britanii.

Șeful “Circului”, cunoscut sub numele de “Control” (John Hurt), trimite agentul operativ Jim Prideaux (Mark Strong) în Ungaria, dar misiunea acestuia eșuează, iar Control e forțat să-și dea demisia, la fel ca locotenentul care e mîna sa dreaptă, George Smiley (Gary Oldman), un agent de carieră cu simțurile ascuțite. Smiley e chemat, însă, de subsecretarul de stat Oliver Lacon (Simon McBurney) pentru a fi reangajat în secret, pentru că există temerea că Circul e compromis de un agent dublu, sau e o cărtiță care lucrează penru Uniunea Sovietică și pune în pericol Anglia.

Ajutat de un agent mai tînăr; Peter Guillam (Benedict Cumberbatch); Smiley ia la verificat activitățile Circului din prezent și din trecut; dar urmele cîrtiței rămîn ascunse pînă cînd agentul de teren Ricki Tarr (Tom Hardy) îl contactează în mod neașteptat pe Lacon. În timp ce lucra sub acoperire în Turcia; Ricki s-a îndrăgostit de o femeie măritată; Irina (Svetlana Khodchenkova); care pretinde că posedă informații de o importanță crucială. Separat; Smiley află că Conrol a scurtat lista suspecților; reducînd-o la cinci nume.

Aceștia sînt ambițiosul Percy Alleline (Toby Jones); pe care Smiley l-a numi “Tinker”; alunecosul arogant Bill Hayden (Colin Firth); numit “Tailor”; loialul Roy Bland (Ciaran Hinds); numit “Soldier”; înfiptul Toby Esterhase (David Dencik); numit și “Săracul”; dar și… Smiley însuși. Înainte ca alarmantul adevăr să iasă la iveală; cei implicați vor trece prin situații emoționale și fizice care vor escalada pînă la paroxism.