Ultimul tango la Paris – Ultimo tango a Parigi (1972) Online Subtitrat


Alt titlu: Last Tango in Paris
Regia: Bernardo Bertolucci
Actori: Marlon Brando, Maria Schneider, Maria Michi
An: 1972
Gen: Drama, Erotice, Romantice
IMDB: 7.1


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Review Ultimul tango la Paris – Ultimo tango a Parigi (1972)

Un barbat si o femeie se intalnesc intamplator si incep o relatie carnala in care orice cunoastere mai in profunzime a partenerului e exclusa.

“Recviemul unui trecut ce incearca disperat sa-si constientizeze propriul sfârsit se transforma inca o data in ituisia imposibilitatii de a supravietui.” -Giorgio Cremonini – 1973 (cinema Nuovo).

Eu cred că Bernardo Bertoluci e unul dintre regizorii care au probleme la mansardă printre care se mai numără şi David Lynch; Federico Fellini sau Ingmar Bergman… dacă ei înşişi au declarat asta cine sunt eu să îi contrazic? Ceea ce am observat eu e că nu mă înţeleg foarte bine cu regizorii tino-nino în condiţiile în care „Persona”; „Blue Velvet” sau „La Dolce Vita” mi s-au părut filme care se adresează unor persoane printre care eu nu mă număr… din fericire; aş zice eu.

Este unul dintre filmele care înaintează frustrant de încet şi de anost în acelaşi timp; la un moment dat simţi că îţi vine să te zgârii pe creier mai ales când şi personajul principal şi anume cel făr de nume al lui Marlon Brando… exact; Marlon Brando; este incredibil de frustrant. E bezmetic; pare idiot; pare un ratat; pare că vine din nişte cercuri cu care sper să nu am vreo legătură. Este bosumflat; zici că toate oalele din lume s-au spart în capul lui şi te rogi ca împrejurările în care afli motivele pentru care este supărat să fie cât mai interesante; însă îţi vei da seama că este doar una din rugăciunile la care Dumnezeu nu vrea să răspundă… ca şi cele în care îi ceri să câştigi la loto.