Ajutati PortalulTauTV cu o Donatie! Help us with a Donation!
  •  
  •  

Ultimul Rege – The Last King (2016) Film Online Subtitrat


Titlu original: Birkebeinerne
Regia: Nils Gaup
Actori: Åsmund Brede Eike, Stig Henrik Hoff, Kristofer Hivju, Elg Elgesem, Anders Dahlberg
An: 2016
Genuri: Actiune, Aventura, Drama
IMDB: 6.1
Durata: 99 minute


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Ultimul Rege – The Last King

În anul 1206, Norvegia este sfâșiată de un război civil. Fiul ilegitimm al regelui, bebelușul Håkon Håkonsson, pe care jumătate din regat îl vrea mort, este păzit cu sfințenie și în secret de doi bărbați. O poveste care a schimbat cursul istoriei Norvegiei.

Un film norvegian a carui actiune istorica nu iese cu absolut nimic in evidenta din tiparele unei intrigi de rutina care se desfasoara in anul 1204; in jurul preluarii tronului Norvegiei dupa moartea regelui Hakkon. Cam 90% din actiunea filmului se reduce la o urmarire specifica inceputului de secol XIII; prin intermediul unor razboinici; cu ajutorul schiurilor si al cailor; a sabiilor si a arcurilor cu sageti ca si arme de lupta; intr-un peisaj hibernal; este adevarat ca destul de frumos al tinuturilor nordice norvegiene; in care norvegienii patrioti si credinciosi raposatului rege norvegian; sunt gata sa-si dea chiar si propria lor viata pentru a-l proteja de la pieire pe urmasul de drept la tronul Norvegiei;

Micutul fiu in jur de 1 an Hakkon Hakkonson al proaspatului raposat fost rege norvegian; cautat cu disperare pentru a fi ucis de oamenii unui alt fiu vitreg tot al fostului rege; fara drept la tron. Desfasurarea actiunii propriu-zise nu este deloc “”condimentata”” cu ceva deosebit; totul fiind previzibil. Consider ca unicul punct de atractie al filmului il reprezinta frumoasele peisaje norvegiene hibernale; ceea ce totusi mi se pare a fi mult prea putin pentru ca filmul sa fie mai interesant.