The Omen (1976) Film Online Subtitrat


Regia: Richard Donner
Actori: Gregory Peck, Lee Remick, Harvey Stephens
An: 1976
Gen: Fantezie, Groaza, Mister
IMDB: 7.6


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis The Omen

Copilul lui Kathy Thorn (Lee Remick) se naste mort, dar sotul ei, Robert (Gregory Peck), ii ascunde cumplitul adevar, pentru a o proteja. El inlocuieste copilul lor cu un nou-nascut ramas orfan – fara a sti ca acesta avea origini satanice. Oroarea incepe in ziua cand Damien implineste cinci ani, iar bona lui se sinucide in mod dramatic. La scurt timp dupa aceea, un preot care incearca sa il previna pe tatal lui Damien isi pierde viata intr-un accident cumplit.

Numarul victimelor ucise creste, iar Robert, dandu-si seama ca fiul lui este Anticristul, hotaraste ca trebuie sa il ucida pe baiat, pentru a-l impiedica sa implineasca o profetie catastrofala. Derulat in ritm alert, “The Omen” creeaza o atmosfera malefica, intr-un mod care iti taie respiratia, fiind primul film dintr-o mostenire clasica a groazei.

Asta este genul de film horror care ma impresioneaza, nu vampiri, mutanti sau alte alea. Acesta este filmul The Omen online subtitrat care apeleaza nu atat la vizual cat la subconstient. Frica nu este indusa de imaginea in sine, ci de ceea ce stii si te temi.

Este revolta fata de incalcarea conceptului de bine curat, drept , onest. Este revolta fata de tot ceea ce ai invatat si ai asimilat ca si credinta, sau pur si simplu existenta.

Nu ma ingrozeste un vampir, caci rasturanarea credintei, a ceea ce eu cred ca este: natural, corect , firesc, ceea ce inseamna practic existenta normala, atrage dupa sine toata lumea aceea de fantasme si monstrii. Rasturnarea ordinei si disparitia credintei atrage aparitia tuturor ororilorsi a raului.