Ajutati PortalulTauTV cu o Donatie! Help us with a Donation!
  •  
  •  

The Madness of King George (1994) Online Subtitrat


Titlu Romania: Nebunia regelui George
Regia: Nicholas Hytner
Actori: Nigel Hawthorne, Helen Mirren, Rupert Graves
An: 1994
Gen: Biografie, Comedie, Drama
IMDB: 7.2


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Nebunia regelui George – The Madness of King George

Suntem in Anglia anului 1788, iar George al III-lea (Nigel Hawthorne) la varsta de 50 de ani, pare ca a luat-o razna. Dupa 30 de ani de monarhie, regele care a fost un om dedicat familiei si in egala masura Angliei, are un comportament bizar si deloc potrivit cu pozitia sa.

Doctorii chemati, cu toate cunostintele si leacurile lor sofisticate nu au reusit sa gaseasca vreo solutie in calea acestei nebunii. Iar intre timp intervin interese familiare si de stat. Anglia pare pierduta. Oare mai este in stare George sa o conduca?

Din fericire apare ciudatul doctor Willis care salveaza situatia (cel putin pentru o perioada) cu metodele sale atipice pentru acele vremuri. Deloc conventionale si fara sa tina cont de vreo alta ierarhie decat cea din relatia doctor-pacient.

A fost un film captivant , care a stiut cand sa fie amuzant , prin poantele regelui George , si cand sa fie dramatic. Prin situatia in care a ajuns regatul din aceasta cauza! Film britanic de un calm remarcabil , ce isi merita premiile si nominalizarile pe care le-a primit !