Uimitorul Om-Paianjen – The Amazing Spider-Man (2012) Online Subtitrat


Titlu Romania: Uimitorul Om-Paianjen
Gen: Actiune, Aventura, SF
Producator(i): James Vanderbilt , Alvin Sargent
IMDB: 7.0
Regia: Marc Webb
Actori: Andrew Garfield, Emma Stone, Rhys Ifans


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Uimitorul Om-Paianjen – The Amazing Spider-Man

Peter Parker (interpretat de Andrew Garfield) este un licean retras, abandonat de părinți în copilărie și lăsat în grija unchiului Ben (interpretat de Martin Sheen) și a mătușii May (interpretată de Sally Field). Ca mulți alți tineri de vârsta lui, Peter este în căutarea propriei identități. În același timp, trăiește prima sa dragoste – cu Gwen Stacy (interpretată de Emma Stone). Împreună, ei descoperă ce înseamnă iubirea și implicarea într-o relație care se dovedește a fi plină de secrete.

Descoperind o servietă misterioasă care aparținuse tatălui său, Peter se hotărăște să pornească pe urmele părinților săi, pentru a înțelege motivele care i-au făcut să-l părăsească. Cercetările sale îl duc direct la OsCorp și la laboratorul doctorului Curt Connors (Rhys Ifans), fostul coleg și partener de proiect al tatălui său. Aici trebuie să înfrunte alter-ego-ul doctorului Connors, un personaj malefic numit Șopârla. Astfel, Peter e nevoit să ia niște decizii care-i vor schimba total viața. Puterile sale speciale vor face din el un erou, Spider-Man.


Review Uimitorul Om-Paianjen – The Amazing Spider-Man

Prima întrebare pe care ți-o pui atunci când vezi un reboot (lansat la 10 ani de la apariția primului film din seria veche) este dacă era nevoie de așa ceva. ”The Amazing Spider-Man” reia o parte din subiectul primului ”Spider-Man” (2002); în special partea care prezintă transformarea timidului Peter Parker în Omul-Păianjen; dar are o desfășurare a acțiunii cu totul diferită; completând aspectele tratate sumar în filmele anterioare; introducând personaje noi și prezentând un fir epic nou. Lupta are loc de această dată între Spider-Man și Omul-Șopârlă; un om de știință ce a suferit o mutație genetică și încearcă să creeze o rasă nouă superioară rasei umane.

Chiar dacă filmul Uimitorul Om-Paianjen – The Amazing Spider-Man nu excelează din punct de vedere artistic; există numeroase atuuri care trezesc interesul potențialilor cinefili: de la efectele vizuale calitativ superioare; la cascadoriile impresionante; la interpretările destul de bune și până la amestecul de acțiune și romantism. Andrew Garfield convinge în rolul principal; având o fotogenie și versatilitate actoricească ce este exploatată din plin de realizatori. Povestea are o bază de pornire; cursivitate și suflu emoțional; adică cunoscutul lipici la public al filmelor cu succes la box-office.

Vizionarea filmului Uimitorul Om-Paianjen – The Amazing Spider-Man este agreabilă și își va prinde cu ușurință spectatorii în mrejele sale; fiind un mijloc plăcut de petrecere a timpului liber. Cu toate acestea; nu pot să nu constat că ”The Amazing Spider-Man” nu are profunzimea emoțională a filmelor din trilogia lui Sam Raimi.

Recenzie Film
Data recenziei
Denumire film
The Amazing Spider-Man (2012)
Nota film
51star1star1star1star1star