Sub soarele nopții – Midnight Sun (2018) Online Subtitrat


Regia: Scott Speer
Actori: Bella Thorne, Patrick Schwarzenegger, Rob Riggle, Quinn Shephard
An: Filme Online 2018
Gen: Drama, Romantice
IMDB: 6.6


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Review Sub soarele nopții – Midnight Sun (2018)

Având la bază o producţie japoneză, Sub soarele nopții – Midnight Sun este povestea lui Katie, o tânără de 17 ani obligată să stea închisă în casă încă de mică din cauza unei boli foarte rare care o pune în pericol de moarte la cea mai scurtă expunere la lumina soarelui. Soarta intervine atunci când fata îl cunoaşte pe Charlie, cu care trăieşte o frumoasă dragoste de vară.

Pentru aceia care deja au văzut Love story, Cenușăreasa, Twilight, Terminator, Tangled sau A walk to remember, Sub soarele nopții – Midnight Sun poate avea un aer de familiaritate. Filmul lui Scott Speer, Sub soarele nopții – Midnight Sun, spune povestea unei fete care suferă de o boală rară (din cauza căreia nu poate ieși în lumina soarelui). Viaţa lui Katie (personaj interpretat de Bella Thorne) se schimbă însă atunci când îl întâlnește pe Charlie. Cei doi se îndrăgostesc și petrec împreună vacanţa de vară de la sfârșitul liceului.

Fardurile tehnice (efecte speciale; mișcări spectaculoase de aparat ori sunet răscolitor) nu sclipsesc precum soarele; dar nici nu există greșeli; iar în unele secvenţe se simte destul de bine armonia dintre mijloace de realizare și conţinut (a se observa secvenţa de la petrecere; în care protagoniștii dansează).

Ceea ce se poate intui încă din trailer; nu lipsesc nici cele câteva clișee (în scenariu; construcţia personajelor ori a relaţiilor dintre ele) fără de care un film cu și despre adolescenţi ar pierde din substanţă. Probabil că aţa albă se vede cel mai bine în secvenţa în care Katie cântă pe stradă; iar trecătorii se adună în jurul ei într-un joc actoricesc neconvingător.

Închizând însă ochiul critic; ne putem bucura de curgerea firească a acţiunii; de candoarea celor doi protagoniști și tensiunea pe care ei o construiesc; ori de umorul anumitor replici.