Shanghai Express (1932) Film Online Subtitrat


Regia: Josef von Sternberg
Actori: Marlene Dietrich, Clive Brook, Anna May Wong
An: 1932
Gen: Aventura, Drama, Romantice
IMDB: 7.4


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Shanghai Express (1932)

Pasagerii unui tren care strabate China framantata de Razboiul Civil sunt mai preocupati de prezenta printre ei a frumoasei Shanghai Lily, o tanara femeie cu reputatie indoielnica, decat de pericolele care i-ar putea pandi in lunga lor calatorie. Cand un grup de rebeli opreste trenul si-l ia ostatic pe dr. Harvey, fostul iubit al lui Lily, aceasta il salveaza, vrand sa-i demonstreze barbatului ca sentimentele ei nu s-au schimbat.

  • Premii:
  • Oscar – imagine – Lee Garmes
  • Nominalizare Oscar – regizor Josef von Sternberg
  • Nominalizare Oscar – cel mai bun film

Review Shanghai Express (1932)

O călătorie cu trenul de la Beijing la Shanghai în China anului 1931 era o aventură temerară pentru oricine; deoarece zonele ce urmau a fi străbătute se aflau sub dominația mai multor bande revoluționare sau contrarevoluționare ce încercau să-și impună legea într-un stat zguduit de război civil. Mai mulți pasageri occidentali se află printre sutele de călători orientali; călătorind fiecare cu un anumit scop.

Shanghai Express (1932) Online Subtitrat in Romana

În ciuda celor scrise anterior; filmul nu se referă la război. Este una dintre cele mai frumoase povești de dragoste imortalizate vreodată pe o peliculă; povestea unei relații rupte și reînnodate sub amenințarea dramatică a morții. Misterioasă și exotică; acțiunea filmului te tulbură; te face să simți emoția dragostei și să-ți reanalizezi propriile standarde morale. Dragostea; cel mai puternic sentiment uman; este asociat cu acțiuni ca încrederea și iertarea. Cel ce iubește nu se îndoiește de persoana iubită și este dispus să ierte. ”Dragostea fără încredere este ca religia fără credință”; afirmă unul dintre personaje la un moment dat. Nimic mai adevărat.

O poveste memorabilă Shanghai Express; o imagine în clarobscur de o calitate impecabilă; interpretări fără cusur și mai ales o prezență puternică și seducătoare a marii actrițe Marlene Dietrich sunt tot atâtea atuuri ale unui film minunat ce-și încântă spectatorii și după mai mult de 80 de ani de la producerea sa. În opinia mea; interpretarea Marlenei Dietrich din ”Shanghai Express” este cea mai reușită din întreaga sa carieră.

PortalulTauTV.com
Shanghai Express (1932) Online Subtitrat in Romana
Shanghai Express (1932)
Editor's Rating:
5