Rechinii ucigasi – Deep Blue Sea (1999) Film Online Subtitrat


Regia: Renny Harlin
Actori: Thomas Jane, Saffron Burrows, Samuel L. Jackson
An: 1999
Gen: Actiune, SF, Thriller
IMDB: 5.8


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Review Rechinii ucigasi – Deep Blue Sea (1999)

Dr. Susan McAlester (Saffron Burrows) e pe cale să facă o descoperire revoluționară și să găsească soluția pentru regenerarea celulelor encefalice și un tratament pentru vindecarea bolii Alzheimer. Dar pentru a-și atinge scopul, Susan face experimente pe rechini, modificându-le succesiv structura ADN-ului, facându-i mai inteligenți, mai rapizi, mai periculoși și transformându-i din animale de pradă în monștri însetați de sânge și mai ales de răzbunare…

Ţin minte perioada în care abia apăruseră jocurile Nintendo cu ale lor Super Mario de trebuia să sară el peste vreun obstacol şi în momentul în care apăsam butonul respectiv săream şi eu odată cu el. Ce vremuri. Acum; după ani şi ani; mi-a revenit pofta să sar şi să tresar din nou aşa că m-am gândit la un film uşor cu un bau-bau şi mai mulţi tineri cretini care să fie mâncaţi de bau-bau că doar la asta sunt buni cretinii; să fie mâncaţi de diverse chestii. Era culmea să am noroc. Nu am avut parte de un film atât de uşor pe cât mă aşteptam dar nici foarte greu; până la urmă nişte oameni au fost mâncaţi; deci pe jumătate pot să spun că sunt mulţumit.

Prin cuvântul „uşor” mă refeream că am nevoie de un film slăbuţ de duzină ori „Deep Blue Sea” nu este nici pe departe un film slab. Aş putea să spun că filmul de faţă ocupă locul trei după clasicul „Fălci” (1975) şi după partea a doua a aceleaşi francize şi anume „Jaws 2” (1978) în topul filmelor având ca temă atacul rechinilor. Bineînţeles că ipocriţi sunt şi vor exista pentru totdeauna; sunt cei cu „Seria Fălci este cea mai tare ever” … ori nu există nimic mai cretin decât să bagi în aceeaşi oală primele două părţi ale seriei cu ultimele două părţi ale seriei.


Pareri bune si rele despre Rechinii ucigasi – Deep Blue Sea (1999)

„Deep Blue Sea” îşi are aspectele pozitive şi negative iar eu sper să le ating pe toate. Aş începe cu cele pozitive. În primul rând filmul Rechinii ucigasi – Deep Blue Sea nu mai este unul în care rechinii apar de nicăieri pe litoral în sezonul estival făcându-şi buhuhu-ul cu turiştii.

În cazul de faţă rechinii în număr de trei sunt rezultatul unui experiment biologic prin care le sunt administraţi diverşi steroizi pentru a le creşte masa astfel încât să poată fi recoltaţi mai mulţi neuroni care mai apoi să ajute la crearea unui leac împotriva bolilor sistemului nervos… there you go; motivul nobil. Crescându-le masa; li se dezvoltă şi capacitatea de a gândi… there you go; rechini super-inteligenţi.

Prin faptul că inteligenţa rechinilor este crescută; regizorul îşi creează o portiţă prin care să îşi scoată filmul Rechinii ucigasi – Deep Blue Sea din şablonul filmelor de genul; poate pune rechinii să facă anumite chestii fără ca noi să ne dăm ochii peste cap… sunt inteligenţi; de-aia face aia; tăăh. Bun; în materie de actori; there you go Samuel L. Jackson şi ajunge. Nu ai nevoie de ditamai distribuţia pentru a crea un film în care actorii principali sunt rechinii.

Că veni vorba de rechini trecem şi la aspectele negative. Pentru a crea un rechin normal ai nevoie de efecte speciale; CGI cu alte cuvinte sau machete de cauciuc pentru close-up-uri. Producătorii lui „Jaws 3-D” au înţeles asta; ce n-au înţeles ei este că pentru a apela la efecte speciale ai nevoie de buget ori cu 15 milioane de euro rezultatele nu au cum să depăşească nivelul Potoshop; deci dezastrul efectelor speciale a fost chiar mai mare decât dezastrul provocat de rechini.

Recenzie Film
Data recenziei
Denumire film
Deep Blue Sea (1999)
Nota film
41star1star1star1stargray