Ajutati PortalulTauTV cu o Donatie! Help us with a Donation!
  •  
  •  

Razboiul stelelor Episodul 6 – Star Wars Episode 6 (1983) Online Subtitrat


Titlu original: Star Wars Episode VI Return of the Jedi
Titlu Romania: Razboiul stelelor Episodul 6 Intoarcerea lui Jedi
Regia: Richard Marquand
Actori: Mark Hamill, Peter Mayhew, Michael Pennington, Billy Dee Williams, Carrie Fisher
Anul: 1983
Gen: Fantezie, Aventura, Actiune
Durata: 134 minute
IMDB: 8.3


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Razboiul stelelor Episodul 6 – Star Wars Episode 6

In acest al saselea episod al seriei science-fiction, Intoarcerea lui Jedi cei trei neinfricati razboinici ai spatiului cosmic. Luke Skywalker (Mark Hamill), Printesa Leia (Carrie Fisher) si Han Solo (Harrison Ford) sunt prizonierii grotescului Jabba the Hut. Cu ajutorul enigmaticului Landro Calrissian (Billy Dee Williams), faimosii eroi reusesc sa scape pentru a-si indeplini nobila lor misiune. Aceea de a distruge definitiv maleficul Imperiu Stelar condus de diabolicul Darth Vader (corpul lui David Prowse, vocea lui James Earl Jones). Acesta a intrat in posesia unui nave spatiale care il face practic invincibil si care ii permite sa-si lichideze cu usurinta adversarii.

Dupa o intalnire cu mentorul sau spiritual, Yoda, Luke descopera cu surprindere ca Leia este sora sa geamana. Mai mult, cei doi devin din ce in ce mai incredintati ca au potentialul unor cavaleri Jedi, capabili sa extermine definitiv infamul Imperiu. Bineinteles ca putin ajutor nu strica, astfel ca celor doi frati si lui Han Solo li se alatura o gasca nebuna de creaturi pitice de pe planeta Endor.

Ultima parte a trilogiei originale “Star Wars”, “Return of the Jedi” (1983) prezintă bătălia finală între Alianţa Rebelă şi armata Imperiului Galactic, consemnând finalul antrenamentului de cavaler Jedi al tânărului Luke Skywalker. Din păcate, acest film este mai slab realizat în comparaţie cu celelalte două. Acţiunea este la fel de interesantă, dar secvenţele din bârlogul lui Jabba the Hutt sunt groteşti, iar lupta între trupele imperiale şi micuţii ewoks (o rasă primitivă înarmată cu bâte și pietre) de pe luna Endor este lipsită de credibilitate. Un alt minus îl constituie designul de desen animat al personajelor neumane, cu figuri şi gesturi imobile.