Pretul libertatii – Free State of Jones (2016) Online Subtitrat


Regia: Gary Ross
Actori: Matthew McConaughey, Mahershala Ali, Keri Russell, Jacob Lofland, Gugu Mbatha-Raw
An: 2016
Gen: Actiune, Biografie, Drama
IMDB: 6.9


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Pretul libertatii – Free State of Jones (2016)

Acțiunea filmului se desfășoară în timpul Războiului Civil American și îl are în centru pe curajosul fermier Newt Knight, care sfidează forțele Confederației cu armata sa de sudiști. Newt i-a atras alături și pe micii fermieri, dar și pe sclavii locurilor. Revolta lor a asigurat victoria locuitorilor din Jones County, Mississippi, împotriva Confederației, și a dus la crearea Statului Liber Jones.

Newt Knight s-a remarcat drept o figură rebelă și controversată, a cărui faimă s-a întins dincolo de Răboiul Civil. Căsătorit cu o fostă sclavă, Rachel și trăind într-o comunitate mixtă, acesta s-a implicat cu îndârjire în reconstrucția Sudului, după război.

Dat fiind faptul ca razboiul civil american (1861-1865) este capitolul din istoria mondiala care imi place si ma intereseaza cel mai mult, acest film, Free State of Jones, n-avea cum sa nu imi placa.

Povestea filmului este bazată pe istoria ţinutului Jones, Mississippi, din timpul Războiului Civil, şi pe perioada imediat următoare acestui conflict ce a curmat o mulţime de vieţi. Personajul principal al acestei povesti din acea perioada tulbure a statelor unite este fostul soldat confederat, Newton Knight. Soldat confederat, care nu a mai acceptat umilita l-a care era supus. A fost un erou al acelui tinut/oras sudist (Jones) care se gandea in primul rand la binele altora si mai apoi la binele lui (cel putin asa reiese din film) Si-a pus viata in pericol pt libertatea semenilor sai din acea regiune, Jones.