Ajutati PortalulTauTV cu o Donatie! Help us with a Donation!
  •  
  •  

Pocahontas (1995) Film Online Subtitrat


Regia: Mike Gabriel, Eric Goldberg
Actori: Mel Gibson, Linda Hunt, Christian Bale
An: 1995
Gen: Animatie, Aventura, Drama
IMDB: 6.7


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Review Pocahontas (1995)

Povestea ne poartă la începutul secolului al 17-lea, când coloniștii europeni iau cu asalt Lumea Nouă. În numele noii puteri autoproclamate, pentru a-i îndrepta pe “sălbatici”, populația “civilizatoare” le pustiește nu doar bogățiile naturale, ci și moștenirea culturală. Astfel începe și povestea frumoasei Pocahontas (voce Irene Bedard / cântă Judy Kuhn).

Într-un sătuc al Pieilor Roșii, șeful de trib Powhatan decide să-și dea fiica în căsătorie unuia dintre cei mai puternici războinici ai tribului. Spirit liber, Pocahontas se împotrivește, dar nu-și pierde speranța: Bunica Salcie, un arbore bătrân și înțelept, i-a spus că schimbarea e aproape.

Și; într-adevăr; tocmai acostează un vapor cu marinari și soldați englezi; în căutare de aur; iar tânăra indiancă îl cunoaște pe Căpitanul Jon Smith (voce Mel Gibson – primul rol în care actorul cântă). În lungile plimbări în ținuturile pe care englezii se pregătesc să le ocupe; Pocahontas și tovarășii ei de joacă; ratonul Meeko și colibriul Flit; îi arată lui Jon că Lumea Nouă nu este nicidecum una a sălbaticilor; ci ascunde o spiritualitate total necunoscută europenilor “atotștiutori”. Și; pe măsură ce fiecare învață să înțeleagă lumea celuilalt; se înfiripă o iubire magică și… interzisă.

Prinși între interesele și orgoliile a două lumi atât de diferite; Pocahontas și Jon trebuie să lupte cu armele toleranței si ale înțelepciunii pentru a-și apăra iubirea fără a trăda cauza semenilor lor; ce-și dispută drepturile asupra teritoriului.