Phoenix (2014) Film Online Subtitrat


Gen: Drama, Istorice, Muzicale
Scenariu: Christian Petzold, Harun Farocki
IMDB: 7.3
Regizor(i): Christian Petzold
Actori: Nina Hoss, Ronald Zehrfeld, Nina Kunzendorf


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Phoenix

Phoenix este o poveste cutremurătoare despre puterea iubirii, despre identitate și renaștere.

Nelly este o supraviețuitoare a Holocaustului care se întoarce din propria “cenușă” în orașul natal, Berlin, precum pasărea mitologică, Phoenix. După ce un doctor i-a refăcut chipul complet desfigurat, ea îl caută pe Johnny, soțul ei, despre care nu mai are nicio veste. Între timp, Johnny o crede moartă și caută o modalitate de a-i moșteni averea. Nelly intră în viața lui sub o altă identitate pentru a descoperi dacă este sau nu un trădător.

Un film incredibil de bun german al regizorului Petzold, care s-a intrecut pe sine de la ultimul sau film Barbara , evocand aici perioada postnazista si cum se reflecta ea in vietile personajelor.

Filmul vorbeste in esenta despre vina si trauma aparute dupa razboi , dilema de a te intoarce sau nu in bratele omului care te-a tradat pentru a-si salva propria piele ,despre dificultatea de a fi in continuare omul care ai fost inainte de razboi. Este o drama fantastica cu elemente noir (desi filmul nu este unul alb negru) si suspans a la Hitchock (in genul lui Vertigo).