Patratul – The Square (2017) Online Subtitrat


Regia: Ruben Östlund
Actori: Claes Bang, Elisabeth Moss, Dominic West, Terry Notary
An: Filme Online 2017
Gen: Comedie, Drama
IMDB: 7.3


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Patratul – The Square

Christian este un respectat curator al unui muzeu de artă contemporană. Divorțat, dar tată devotat a doi copii, conduce o mașină electrică și sprijină cauze nobile. Expoziția sa, The Square / Pătratul, este o instalație care invită trecătorii să mediteze la altruism și la responsabilitatea pe care o au ca ființe umane. Uneori, însă, este dificil să trăiești conform propriilor tale principii: răspunsul prostesc al lui Christian la furtul telefonului său îl aruncă într-o serie de situații jenante. Între timp, agenția de PR a muzeului crează o campanie neașteptată pentru The Square. Feedbackul este copleșitor și îl aruncă atât pe Christian, cât și muzeul, într-o criză existențială.

Cel mai important festival de film al lumii a decernat duminică seară, la ora 8 a României, cel mai râvnit premiu din mediul festivalier, Palme d’Or. The Square (în regia suedezului Ruben Östlund, cu Elisabeth Moss), un film despre un muzeu, instalaţii sui generis şi curatorii muzeului, a luat Palme d’Or. Iată, în rândurile de mi jos, subiectul detaliat al filmului, informatii despre geneza proiectului si declarația regizorului.

Christian este curatorul respectat al unui muzeu de artă contemporană, un tată divorțat, dar devotat celor doi copii. Care conduce o mașină electrică și susține cauze bune. Următorul său spectacol este „The Square”, o instalație care invită trecătorii la altruism. Reamintind rolul lor de fiinţe umane responsabile. Dar uneori este dificil să te ridici la înălţimea propriilor idealuri: răspunsul prostesc al lui Christian la furtul telefonului îl pune în situații rușinoase. Între timp, agenția de relaţii publice a muzeului creează o campanie neașteptată pentru „The Square”. Răspunsul este exagerat și îi declanşează lui Christian, dar și muzeului, o criză existențială.