Paradisul spulberat – The Broken Circle Breakdown (2012) Online Subtitrat


Regia: Felix Van Groeningen
Actori: Veerle Baetens, Johan Heldenbergh, Nell Cattrysse
Anul: 2012
Gen: Drama, Muzicale, Romantice
Durata: 111 minute
IMDB: 7.8


Dezactivati Ad-Block pentru toate sursele video!

Disable Ad-Block for all video sources!


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Review Paradisul spulberat – The Broken Circle Breakdown (2012)

Elise și Didier se îndrăgostesc la prima vedere, deși sunt diferiți. El vorbește, ea îl ascultă. El e un ateu romantic, ea este credincioasă și pragmatică. Însă, atunci când fiica lor se îmbolnăvește grav, iubirea lor va fi pusă la încercare.

Sunt subiecte în faţa cărora orice fiinţă capabilă să înţeleagă fie şi în mică măsură durerea semenilor şi să empatizeze cu ei, nu poate rămâne indiferentă. Filmul de faţă abordează o asemenea temă şi oricât ai încerca să rezişti, îţi este imposibil să rămâi imun la suferinţa la care eşti făcut martor.

Te loveşte frontal; de la primele cadre; iar ce urmează nu reprezintă altceva decât o nouă serie de lovituri care îţi amplifică durerea până la insuportabil. În final rămâi năucit; lipsit de energie şi de încredere în viitor; în viaţă; chiar şi în ordinea prestabilită a Universului.

Povestea ar putea suna banal: un bărbat şi o femeie se văd; se plac şi rămân împreună; formând un cuplu destul de spectaculos; ce se integrează perfect în mijlocul frumuseţii şi liniştii oferite de o gospodărie rurală. Două personalităţi contrastante; frumos conturate; construite după tiparele clasice; în care bărbatul pragmatic; raţionalist; adept al teoriei darwiniste iubeşte o femeie sensibilă; credincioasă la modul visător; romantic; care denotă lipsa unei educaţii religioase solide.