Paddington (2014) Film Online Subtitrat


Gen: Aventura, Comedie, Familie
Producator(i): Paul King, Hamish McColl
IMDB: 7.2
Regia: Paul King
Actori: Nicole Kidman, Julie Walters, Sally Hawkins, Hugh Bonneville, Ben Whishaw


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Paddington

Paddington este povestea amuzantă a unui ursuleț venit din îndepărtata junglă peruvienă tocmai la Londra, în căutarea unui cămin. Singur și părăsit în gara din Paddington, realizează că e posibil ca viața în marele oraș să nu fie așa cum și-a imaginat. Temerile îi sunt spulberate în clipa în care face cunoștință cu familia Brown. Citind bilețelul pe care-l poartă atârnat de gât – pe care stă, scris de mână, “Vă rog, aveți grijă de acest ursuleț. Vă mulțumesc.” – ei îi oferă întâi un ceai, apoi o familie și un acoperiș deasupra capului. Se pare că norocul îi surâde lui Paddington – până când intră în scenă un personaj macabru, a cărui singură dorință este aceea de a-l captura și a-l împăia pentru muzeu.

Heyday Films și STUDIOCANAL prezintă filmul Paddington, bazat pe celebra serie de cărți pentru copii a autorului britanic Michael Bond, în regia și scenariul lui Paul King. Producătorul filmului este David Heyman, iar producători executivi Rosie Alison, Jeffrey Clifford și Alexandra Ferguson. Imaginea este semnată de Erik Wilson, scenografia de Gary Williamson, iar montajul de Mark Everson. Efectele speciale sunt realizate de compania britanică Framestore. Creatoare de costume este Lindy Hemming, iar autorul coloanei sonore Nick Urata.


Review Paddington

Poate cea mai emoţionantă şi sensibilă premieră a săptămânii este filmul de familie Paddington; povestea unui ursuleţ venit din îndepărtata junglă peruvienă tocmai la Londra; în căutarea unui cămin. Singur şi părăsit în gara din Paddington; realizează că e posibil ca viaţa în marele oraş să nu fie aşa cum şi-a imaginat. Temerile îi sunt spulberate în clipa în care face cunoştinţă cu familia Brown. Citind bileţelul pe care-l poartă atârnat de gât – pe care stă; scris de mână; „Vă rog; aveţi grijă de acest ursuleţ. Vă mulţumesc” – ei îi oferă un ceai; apoi un acoperiş deasupra capului şi; poate; cine ştie; până la finalul filmului; chiar o familie.

S-o recunoaştem! Paddington nu arată nici pe departe ca un urs peruvian; ci ca un urs brun carpatin (de altfel; familia care îi dă adăpost se numeşte Brown). Asta ne face pe noi românii să ne simţim foarte apropiaţi de Paddington; acest ursuleţ atât de familiar prin aspect; punându-ne la egalitate cu cei care au crescut cu seria de cărţi pentru copii „Paddington Bear” şi cu serialele de televiziune britanice.

Mai mult; ursul de pluş e una dintre jucăriile nelipsite din mai toate căminele din toată lumea; de la Teddy Roosevelt încoace; aşa că pentru adulţii de pretudineni întâlnirea cu un „urs de pluş” vorbitor e nostalgică; iar pentru copii e cât se poate de amuzantă şi magică. Adulţii vor rememora cărţile copilăriei; de la Singur pe lume (de Hector Malot) la David Copperfield (Charles Dickens) ori Oliver Twist (de Charles Dickens) urmărind povestea acestui pui de urs orfan; iar copiii vor primi lecţii despre ceea ce înseamnă generozitatea şi bunătatea; plus politeţea britanică.