Ajutati PortalulTauTV cu o Donatie! Help us with a Donation!
  •  
  •  

Orfelinatul – El orfanato (2007) Online Subtitrat


Alt titlu: The Orphanage
Regia: J.A. Bayona
Actori: Belén Rueda, Fernando Cayo, Roger Príncep
An: 2007
Gen: Drama, Fantezie, Mister
IMDB: 7.5


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Review Orfelinatul – El orfanato (2007)

Laura are parte de cea mai fericită zi din viața ei când reușește să cumpere și să redeschidă orfelinatul în care a crescut. Femeia descoperă că locul are un efect pozitiv asupra fiului ei: imaginația lui este tot mai dezvoltată. Dar, curând, își dă seama că jocurile pe care le joacă cu prietenul lui invizibil sunt dovada unei prezențe malefice. Când întâmplările din orfelinat amenință siguranța familiei, Laura cheamă o echipă de parapsihologi pentru a descoperi sursa acestora.

Un excelent (şi pe alocuri terifiant!) film de mister, având o tentă horror, cu cadre gotice şi personaje misterioase ce apar şi dispar. Esenţială în parcurgerea filmului este nu doar elucidarea cazului dispariţiei lui Simon, ci întregul story pare a fi un fel de joc de puzzle pe care îl poţi completa doar dacă ai toate piesele necesare… din lumea aceasta sau din cealaltă.

Atât îngrijitoarea-fantomă, cât şi prietenii micuţului sugerează în permanenţă o întrepătrundere între lumi sau (iniţial) un episod halucinatoriu. O peliculă care cu siguranţă îi va fascina pe amatorii de paranormal, dar ar putea să nu le spună mai nimic celorlalţi. Finalul, deşi straniu, este în fond singurul logic – Laura nu-şi putea împlini destinul şi termina căutarea decât tot în cealaltă lume.