Omul Paianjen 2 – Spider-Man 2 (2004) Film Online Subtitrat


Gen: Actiune, Aventura, SF
IMDB: 7.3
Regia: Sam Raimi
Actori: Tobey Maguire, Kirsten Dunst, Alfred Molina


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Omul Paianjen 2 – Spider-Man 2

“Am fost atacat de soartă. Sunt prizonierul ei. Un prizonier al propriei mele conștiințe. Iubirea pentru fata cu care doresc să fiu pentru totdeauna este închisă în mine. Cu mine, ea este întotdeauna în pericol în fața celor care luptă împotriva mea. Fără ea, călătoresc pe un drum părăsit. Povestea mea va fi mereu despre pierderea acestei fete… și mă întreb în fiecare zi cât timp mai pot îndura această singuratate?”
Spider-Man

Au trecut doi ani de când manieratul Peter Parker (Tobey Maguire) a părăsit-o pe iubita lui, Mary Jane Watson (Kirsten Dunst), și s-a hotărât să pornească pe calea responsabilității ca Omul Păianjen. Peter trebuie să se confrunte cu noi provocări pe măsură ce încearcă să facă față “darului și blestemului” puterilor sale, echilibrând dubla sa identitate ca super-eroul evaziv, Omul Păianjen, și viața de student. Cele mai dragi relații ale lui Peter sunt acum în pericol de a fi distruse din cauza confruntării cu puternicul personaj negativ multitentacular, Doctor Octopus, alias “Doc Ock” (Alfred Molina).


Review Omul Paianjen 2 – Spider-Man 2

Lupta cea mai grea a unui supererou nu este cu numeroșii săi inamici făptuitori de fărădelegi, ci cu sine-însuși. Cele două laturi ale personajului (latura umană și latura supraumană) intră deseori în conflict, fiecare încercând să domine.

După ce prima parte prezentase transformarea personajului în supererou, apropiindu-se mult de benzile desenate, ”Spider-Man 2” pune accentul pe latura umană a lui Peter Parker, înfățișând neputința sa de a-și exprima sentimentele și de a putea să-și stăpânească puterile supranaturale. Personajul încearcă să-și înțeleagă misiunea, este confuz, dar își revine pentru a încearca să zădărnicească planurile lui Dr. Otto Octavius (Doctor Octopus) care ameninţă viaţa locuitorilor metropolei New York.

Umanizarea personajului este, în opinia mea, marele merit al filmului, ceea ce-i conferă valoare și-l individualizează. Scenariul este bine scris, interpretările sunt la fel de bune, iar Tobey Maguire intră din ce în ce mai bine în rol, în timp ce Alfred Molina interpretează un criminal sinistru, cu o psihologie complexă. Povestea umană emoționantă și efectele vizuale lucrate profesionist fac ca ”Spider-Man 2” să fie la fel de bun ca și predecesorul său.