Octopussy (1983) Film Online Subtitrat


Regia: John Glen
Actori: Roger Moore, Maud Adams, Louis Jourdan, Kristina Wayborn, Kabir Bedi
Anul: 1983
Gen: Aventura, Actiune, Thriller
Durata: 131 minute
IMDB: 6.6


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Octopussy

Va era dor de farmecul celui mai indragit agent din lumea cinematografiei? Ati nimerit unde trebuie. James Bond continua lupta impotriva raului. De data aceasta, Bond ne introduce in lumea spionajului international. Orlov, un general rus, planuieste sa puna stapanire pe Europa.

Ameninta ca va instala o bomba la o baza aeriana din Vestul Germaniei, astfel incat explozia sa para un accident. Ca rezultat al acestui dezastru, NATO va incheia un pact unilateral de dezarmare si Rusia va putea astfel sa invadeze Europa. Rusii sunt ajutati de Kamal, un print afgan care lucreaza pentru superba Octopussy, o femeie de afaceri ce dirija totul de pe o insula pustie de langa India. Bond pleaca spre exotica insula ca s-o convinga pe Octopussy sa i se alieze, ca impreuna sa salveze Europa de agresiunea sovietica.

In revistuta care insoteste al optulea DVD din cele douazeci ale colectiei Bond se mentioneaza faptul ca “Octopussy” e realizat, firesc, in spiritul anilor ’80, filmul prezentand asemanari destul de pronuntate cu … Indiana Jones. Se pune mult accent pe scenele de actiune, fapt favorizat si de fundalul exotic al Indiei care pune la dispozitie suficiente animale periculoase ce pun in pericol viata eroului.

Interesanta aparitia negativa a lui Louis Jourdan, la mai bine de 20 de ani dupa ce il interpretase pe Edmond Dantes si la cativa ani dupa rolul lui Villefort intr-o alta versiune a “Contelui de Monte Cristo”. Pentru nostalgicii lui Sandokan filmul e recomandat deoarece isi face aparitia, ca inamic al lui James Bond, si Kabir Bedi. Bond girl, interpretate aici de Maud Adams si Kristina Waybourn, sunt spectaculoase dar nu si memorabile.