Numarul 23 – The Number 23 (2007) film online subtitrat

Regia: Joel Schumacher
Actori: Jim Carrey, Virginia Madsen, Logan Lerman
Anul: 2007
Gen: Drama, Mister, Thriller
Durata: 101 minute
IMDB: 6.4

Walter Sparrow este un ofițer de control animal casatorit cu Agatha; ei au un fiu, Robin. La o librărie, Agatha începe uita la o carte numita “Numarul 23”, scris de Topsy Kretts. Ea dă mai târziu Walter cartea ca un cadou de ziua. Walter începe citit cartea, observând asemănările ciudate între el și personajul principal, un detectiv care se referă la sine însuși ca “Fingerling”. Walter începe să aibă vise de uciderea Agatha. Walter a încercat să-i avertizeze cu privire la numărul fiind periculos și cum a fost de gând să vină după ea. Ea ia spus că a fost nebun.

Walter vine în curând să realizeze că el este Kretts Topsy, după scris cartea ca o modalitate de a încerca și scape de vina el a simțit pe uciderea unei femei pe nume Laura Tollins. El nu a fost niciodată prins pentru crimă, și un bărbat pe nume Kyle Flinch a fost acuzat și închis pentru uciderea în loc. Temându-se că va afecta familia sa, pleacă acasă și începe de viață într-un hotel.

Agatha găsește Walter la hotel, și încearcă să-l asigur că el nu mai este persoana a fost atunci când a scris cartea Numarul 23. El insistă că el este un criminal, acceptând faptul că a ucis Tollins, și spune Agatha să plece înainte de el a ucide prea. Agatha împinge un deschizator de scrisoare în mâna lui Walter, spunând că, dacă el este într-adevăr un criminal, el poate ucide cu ușurință din nou, și l-îndrăznește să o omoare. Ea îi spune că ea îl iubește. Walter îi spune că ea nu-l poate iubi pentru că nimeni nu poate, reflectând o acuzație făcută de Laura în noaptea de uciderea ei. El lasă la hotel și se execută în stradă, unde aproape se lasă călcat de un autobuz, dar iese din modul în ultimul minut, când își dă seama pe fiul său se uită in Numarul 23. În timp ce îmbrățișează familia sa, un voice-over de Walter spune public că el sa predat la poliție și așteaptă condamnarea, după ce sa spus că judecătorul va merge probabil ușor de pe el, deoarece el sa predat. O procesiune funerară ia loc în fața mormântului Tollins, în cazul în care este implicată corpul ei a fost în cele din urmă pus la odihnă, după cum arată Flinch, în cele din urmă un om liber.