Noaptea Cometei – Coherence (2013) Online Subtitrat


Regia: James Ward Byrkit
Actori: Emily Foxler, Lorene Scafaria, Maury Sterling, Hugo Armstrong, Nicholas Brendon
Anul: 2013
Gen: Mister, SF, Thriller
Durata: 89 minute
IMDB: 7.2


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Noaptea Cometei – Coherence

Opt prieteni se întâlnesc pentru o cină “buñueliană” în seara în care o cometă se apropie îngrijorător de Los Angeles; orice cuvânt în plus despre debutul low-budget și semi-improvizat al lui James Ward Byrkit ar distruge plăcerea și spaimele vizionării.

Facand abstractie de inceputul banal si aparent lipsit de elemente interesante filmul este foarte bun. Pentru cei pasionati de ipotezele fizice (dovedide si nedovedite) care trateaza subiectele din film: mecanica cuantica, universuri paralele, principiul incertitudinii si alele, filmul este extrem de interesant. Nu am reusit totusi sa fac o conexiune intre trecerea cometei pe langa pamant si evenimentele din film.

Oricum,filmul este film nu lucrare stiintifica, drept urmare scenaristul are libertatea de a rescrie legile fizicii pentru spectacol si suspans. Din punctul meu de vedere actiunea filmului ar fi avut mai multa logica daca in locul cometei, ar fi fost vorba de o gaura neagra care intr-un fel sau altul ar fi ajuns sa fie tangenta la locul actiunii.