Nebraska (2013) Film Online Subtitrat


Gen: Aventura, Comedie, Drama
Producator(i): Bob Nelson
IMDB: 7.7
Regia: Alexander Payne
Actori: Bruce Dern, Will Forte, June Squibb


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Review

Filmul Nebraska îi are în centru pe un tată vârstnic, fost alcoolic (Bruce Dern) și pe fiul său sceptic (Will Forte). Cei doi pornesc la drum din Montana către Nebraska pentru a primi banii pe care tatăl pretinde că i-a câștigat drept premiu. Însă situația este comică doar în aparență, latura întunecată nu este departe.

După ce mai abordase neajunsurile bătrâneţii şi călătoria în căutarea sinelui în “About Schmidt” (2002), regizorul Alexander Payne revine la aceleaşi subiecte în “Nebraska”. Primirea de către un bătrân senil a unui bilet publicitar în care era anunţat că a câştigat 1 milion de dolari pare să-i confere acestuia respectul de sine pierdut, el amăgindu-se că va putea să-şi îndeplinească ultimele visuri ale unei vieţi aflate spre apus şi va putea să fie de folos copiilor săi.

La fel ca şi filmul anterior deja-menţionat; “Nebraska” este o tragicomedie cu nuanţe subtile; în care se încearcă tratarea mai multor subiecte precum dezorientarea şi încăpăţânarea oamenilor în vârstă; legătura invizibilă între părinţi şi copii; precum şi prostia şi invidia oamenilor. Interpretarea moşului senil de către Bruce Dern este una reuşită; nominalizarea actorului la Premiului Oscar fiind meritată.