Misionarul razboinic – Machine Gun Preacher (2011) Online Subtitrat


Regia: Marc Forster
Actori: Gerard Butler, Michelle Monaghan, Michael Shannon
An: 2011
Gen: Actiune, Biografie, Crima
IMDB: 6.8


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Review Misionarul razboinic – Machine Gun Preacher (2011)

Inspirat dintr-o poveste reală, Machine Gun Preacher prezintă povestea vieții lui Sam Childers (Gerad Butler), un fost traficant de droguri care decide să lase în urmă viața tumultoasă pe care o avea și pleacă într-o călătorie în estul Africii. Bărbatul simte că este momentul să descopere ceva în care să creadă, pentru a-și schimba viața.

În momentul în care ajunge în Sudan, Childers este impresionat de lumea dezolantă din acea zonă și mai ales de copiii antrenați să fie soldați. Astfel, bărbatul decide să construiască un refugiu pentru cei mici, chiar dacă asta înseamnă să își facă singur legea și să pună mâna pe armă.

Un astfel de film nu va fi prezentat nicio data la Gala Oscar; asa cum in 2010 “The Hurt Locker” a castigat premiul cel mare. Realitatea si ororile razboaielor devin subiect de film doar daca aduc pe ecrane ideea de datorie; sacrificiu sau lupta dreapta in care sunt implicate si organizatii sau guverne care au nevoie de putina publicitate; pentru manipularea privitorului. De data aceasta filmul prezinta lupta surda dusa de un singur om; care renunta la tot; la familie; confort; bani; afeceri sau prieteni pentru a salva copii afectati de razboiul din Sudan. Este o lectie de viata; un semn de consideratie si apreciere pentru Sam Childers; omul care a inspirat toata actiunea filmului. De vazut oameni buni acest film.