Minunea – Wonder (2017) Film Online Subtitrat


Regia: Stephen Chbosky
Actori: Julia Roberts, Jacob Tremblay, Owen Wilson, Mandy Patinkin
An: 2017
Gen: Drama, Familie
IMDB: 8.0


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Minunea – Wonder

Minunea – Wonder este povestea unui băieţel (Auggie, jucat de Jacob Tremblay), cu o diformitate severă a feţei din cauza sindromului genetic Treacher Collins, băiețel în clasa a cincea, care încearcă să se integreze într-o şcoală americană obişnuită. Din cauza înfăţişării lui diferite, majoritatea colegilor ar putea să se poarte nepotrivit cu el. Ceea ce se va și întâmpla.

Concluzia cu care părăsești sala de cinema este că interacțiunea cu o persoana precum Auggie vorbește mai acut decât în cazul altor interacțiuni umane despre noi cei care ne raportăm într-un mod sau altul la un „caz” similar.

Evident, aşa cum era de aşteptat, micul Auggie reuşeşte în cele din urmă să se integreze la școală, nu uşor, ci cu ajutorul colegilor binevoitori şi al profesorilor. Iar colegul care îl teroriza ajunge să devină el însuşi cel exclus. Owen Wilson, în rolul tatălui, aduce umor și optimism poveștii. Salvând-o de la a deveni prea dramatică, iar Julia Roberts e din nou actrița extraordinară pe care o știam. Izabela Vidovic, în rolul surorii lui Auggie, aduce multă maturitate interpretativă, deși adolescentă fiind.

Minunea – Wonder nu ar fi primul film despre greutăţile de integrare în grup ale unui copil diferit precum Auggie. Sau despre dinamica grupurilor de copii de vârstă şcolară (să ne gândim la filmul Mask din 1985, cu Cher în rolul mamei protagonistului).

Deşi vorbeşte despre „political corectness” – atât profesorii cât şi colegii lui Auggie fac ceea ce ştiu că este corect. Filmul reuşeşte să fie mai mult. Este un film al perspectivelor tuturor: micul Auggie este în centrul filmului, însă personaje lor li se dă voie să își spună punctul de vedere în episoade. Care poartă numele personajului a cărui punct de vedere urmează.