Mercury 13 (2018) Documentar Online Subtitrat


Regia: David Sington, Heather Walsh
Actori: Myrtle Cagle, Jerrie Cobb, Wally Funk
An: Filme Online 2018
Gen: Documentare
IMDB: 6.5


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Review Mercury 13 (2018)

În 1961, după ce au trecut prin multe teste riguroase, un grup de femei-pilot trebuie să se dea la o parte pentru că doar bărbații vor fi selectați pentru zborul spațial in Mercury 13 online subtitrat.

Cu imagini istorice incredibile, povestiri bine structurate despre viața timpurie a femeilor rău și munca lor ca piloți, întrebări despre sexismul vremii și despre modul în care acestea se confruntau cu aceste femei.

Cu siguranta m-am bucurat de acest documentar; dar am privit-o cu o persoana care avea o problema cu ea. Mama mea era feministă din anii ’60 și ’70; iar ea mi-a spus că a descoperit că toată descrierea NASA ca fiind “un club bun băieți bătrâni” este insultătoare; pentru că a lucrat cu sucursala NASA în orașul nostru.

Mi-a spus că a găsit-o ofensatoare; pentru că bărbații nu au făcut-o din ură; așa a fost istoria și nu există niciun motiv să fii supărat; pentru că; așa cum arată documentarul aceste femei uimitoare și cum au schimbat modul în care erau femeile văzute în forța de muncă.