Ajutati PortalulTauTV cu o Donatie! Help us with a Donation!
  •  
  •  

Masca lui Zorro – The Mask of Zorro (1998) Online Subtitrat


Regia: Martin Campbell
Actori: Catherine Zeta-Jones, Anthony Hopkins, Antonio Banderas
Anul: 1998
Gen: Actiune, Aventura, Comedie
Durata: 136 minute
IMDB: 6.7


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Masca lui Zorro – The Mask of Zorro

De două ori nominalizat la premiul Globul de Aur pentru cel mai bun film al anului 1999 și cel mai bun actor într-un rol principal (Antonio Banderas), filmul prezintă aventurile unuia dintre cei mai îndrăgiți eroi din toate timpurile: spadasinul Zorro, campionul absolut al luptei împotriva tiraniei.

Don Diego de la Vega (Anthony Hopkins), originalul Zorro, este capturat și încarcerat de către dușmanul său de moarte, Don Rafael Montero, după ce i-a fost ucisă soția, iar fiica i-a fost răpită de adversar și crescută de acesta ca și cum ar fi fost propriul său copil. Douăzeci de ani mai târziu, Zorro reușește să evadeze din închisoare și pune la cale un spectaculos plan de a-și recupera fiica, dar și de a-și continua nobila misiune. El îl inițiază pe tânărul Alejandro Murietta în arta mânuirii spadei, transformându-l pe tânărul mexican într-un nou Zorro, care va câștiga nu numai confruntarea cu diabolicul Don Rafael, ci și grațiile frumoasei fiice a lui Don Diego.

Inițial, Anthony Hopkins a refuzat să interpreteze rolul lui Don Diego din cauza unor dureri îngrozitoare de spate. Însă o operație cu laser l-a ajutat să-și revină și să poată accepta rolul.

Personajul Zorro, conceput ca fiind de origine spaniola, nu a fost niciodată interpretat de un actor spaniol. Antonio Banderas este primul actor spaniol care portretizează celebrul personaj. Însă ca o ironie, noul Zorro este, în acest film, de origine mexicană.