Maria Magdalena – Mary Magdalene (2018) Online Subtitrat


Regia: Garth Davis
Actori: Rooney Mara, Joaquin Phoenix, Chiwetel Ejiofor
An: Filme Online 2018
Gen: Drama
IMDB: 5.9


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Maria Magdalena – Mary Magdalene

Mary Magdalene este un portret autentic și uman al uneia dintre cele mai enigmatice și neînțelese figuri spirituale din istorie. În Țara Sfântă, în primul secol, o femeie tânără își părăsește micul sat și își sfidează familia ei tradițională pentru a se alătura unei noi mișcări sociale radicale.

În fruntea sa este un lider carismatic, Iisus din Nazaret, care făgăduiește că lumea se va schimba. Maria caută un nou mod de viață și o autenticitate care i se refuză de constrângerile rigide zilnice. Pe măsură ce notorietatea grupului se răspândește și tot mai mulți sunt atrași să urmeze mesajul inspirat al lui Iisus, călătoria spirituală a Mariei o plasează în centrul unei povestiri care o va duce în capitala Ierusalimului, unde trebuie să se confrunte cu realitatea destinului lui Isus și locul ei în cadrul mișcării.


Review Maria Magdalena – Mary Magdalene

Fără să fie primul film care ilustrează evenimentele Biblice; Maria Magdalena – film cu premiera pe 30 martie – aruncă o alta perspectivă; una care poate fi controversată; punând accentul pe figura Mariei Magdalena; văzută prin raport la figurile celor 12 apostoli.

Ştim că religia creştină a fost deseori acuzată că a creat premisele inegalităţii între genuri; manifest sau tacit: iată însă o perspectivă prin care Magdalena este egală cu Petru sau cu Ioan. Persoană controversată în accepţiunea creştinismului (perspectiva a variat de la desfrânată la sfântă); Maria Magdalena apare; într-adevăr; aşa cum ne-am aştepta să o vedem: tânără; curată; cu trăsături fine. Şi totuşi; în pofida imaginii; Magdalena apare ca cel mai inteligent discipol: o femeie sigură pe sine dar cuminte; sensibilă și inteligentă. Rooney Mara e o prezență aproape eterică.

Ne-a bucurat că filmul nu dă credibilitate unor teorii ale unei relaţii erotice între Magdalena şi persoana Mântuitorului (Martin Scorsese regiza controversatul The Last Temptation of Christ) – vorbim doar de o dragoste dintre Învăţător şi discipol; la fel ca şi între Mântuitor şi apostoli.

Magdalena e o femeie puternică şi cu siguranţă una care aparţine mai puţin vremii ei şi mai mult zilei de astăzi. Pare că doar ea; în primă instanţă; înţelege corect învăţătura Noului Testament; în timp ce apostolii înclină adeseori spre eliberare prin violenţă.