Majordomul – The Butler (2013) Film Online Subtitrat


Gen: Biografie, Drama
IMDB: 7.2
Regia: Lee Daniels
Actori: Forest Whitaker, Terrence Howard, Oprah Winfrey, Lenny Kravitz, David Oyelowo, Cuba Gooding Jr.


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Majordomul – The Butler

Lee Daniels’ The Butler spune povestea impresionantă a majordomului de culoare Cecil Gaines (interpretat de Forest Whitaker). Care a servit opt familii prezidențiale la Casa Albă, între 1957 și 1986. Filmul este inspirat din articolul ziaristului Wil Haygood “A Butler Well Served by This Election”. Apărut în Washington Post, despre viața fostului majordom al Casei Albe Eugene Allen.

Prin ochii lui Eugene Allen și ai familiei sale, filmul urmărește istoria Statelor Unite, trecând în revistă evenimente relevante precum mișcarea pentru obținerea drepturilor civile de către populația de culoare, asasinarea lui Martin Luther King și a lui John F. Kennedy, acțiunile protestatare ale Panterelor Negre, Războiul din Vietnam și Scandalul Watergate.

Ca majordom la Casa Albă, Cecil trăiește toate aceste evenimente atât din interior, cât și din exterior, confruntat cu conflictele din propria familie. Povestea lui Cecil este, în același timp, extraordinară, dar și universală, înfățișând modul în care fiecare generație încearcă să se definească și să trăiască visul american.