Leviathan (2014) Film Online Subtitrat


Gen: Crima, Drama
Producator(i): Oleg Negin, Andrey Zvyagintsev
IMDB: 7.6
Regia: Andrey Zvyagintsev
Actori: Aleksey Serebryakov, Elena Lyadova, Roman Madyanov


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Review Leviathan (2014)

Leviafan este o reinterpretare a legendei biblice a lui Iov, repovestită ca un conflict între un simplu mecanic și un primar corupt.

Personajul principal este un mecanic (Alexei Serebriakov) dintr-un orășel situat în Peninsula Kola, în nord-vestul Rusiei, care îl înfruntă cu toate puterile sale pe primarul (Roman Madianov) care a pus ochii pe terenul său.

Andrei Zviaghințev și Oleg Neghin semnează scenariul inspirat de întâmplări reale din Rusia.

“Ridică-ţi numai mâna împotriva lui şi nu-ţi va mai veni gust să-l loveşti. Iată, este o deşertăciune să mai nădăjduieşti în izbândă; numai înfăţişarea lui şi te dă la pământ. Cine este atât de nechibzuit încât să-l întărâte?” (Iov 41:8-10)

Scrierile biblice definesc leviatanul ca un monstru acvatic atât de puternic încât este practic imposibil şi inutil să te lupţi cu el. Acel leviatan este de fapt răul absolut care-i nimiceşte pe toţi cei ce încearcă să se opună puterii sale, un cancer ce a infestat societatea şi a cărui extindere nu poate fi oprită. Prin forţa şi răspândirea sa, el poate fi asemănat cu “caracatiţa” din filmele despre mafia italiană. Deosebirea principală o constituie extinderea sa în societatea rusă până la cel mai înalt nivel, devenind politică de stat.