Labirintul lui Pan – Pan’s Labyrinth (2006) film online subtitrat

Alt titlu: El laberinto del fauno
Regia: Guillermo del Toro
Actori: Ivana Baquero, Ariadna Gil, Sergi López
Anul: 2006
Gen: Drama, Fantezie, Razboi
Durata: 118 minute
IMDB: 8.3/10 din 268214 voturi

“Labirintul lui Pan” este unul dintre cele mai mari dintre toate filmele fantastice, chiar dacă este ancorat atât de ferm în realitatea războiului. La prima vizionare, este o provocare să înțeleagă un film care pe de o parte prevede fauni și zâne, și pe de altă parte, creează un sadic inuman în uniforma de fasciștii lui Franco. De fauni și fanteziile sunt văzute doar de către eroina de 11 ani, dar asta nu înseamnă că e “doar visează;” ele sunt la fel de real ca și căpitan fascist care crimele pe cea mai slabă scuză. Coexistența acestor două lumi este unul dintre cele mai înfricoșătoare elemente ale filmului; ambele impun seturi de reguli care pot obține un vechi de 11 ani ucis.

“Labirintul lui Pan” (2006), a luat formă în imaginația Guillermo del Toro, atâta timp în urmă ca 1993, când a început să schițeze idei și imagini în notebook-urile le exercită întotdeauna. Directorul mexican răspuns puternic la oroarea ascuns sub suprafața de povești clasice zână și a avut nici un interes în a face un film pentru copii, ci un film care sa uitat groază drept în ochi. El a respins, de asemenea, toate ideile tocit pentru creaturile de film fantasy și a creat (cu de imagine premiat cu Oscar, regizorul lui artă și de machiaj persoane) un faun, o broască și un oribil Pale om a cărui piele atârnă în falduri de corpul său nesănătoasă.

Timpul este 1944 in Spania. Benzi de luptători anti-Franco ascunde în pădure, încurajată de știri de la debarcarea din Normandia și alte obstacole pentru prietenii lui Franco Hitler și Mussolini. O trupă de soldați lui Franco este trimis la districtul de la distanță pentru a vâna rebelilor, și este condus de Capitan Vidal (Sergi Lopez), un sadic sub acoperire ca un militar rigid in filmul “Labirintul lui Pan”.