La hotarul dintre viaţă şi moarte – The Thin Red Line (1998) film online subtitrat

Gen: Drama, Razboi
Scenariu: James Jones, Terrence Malick
IMDB Rating: 7,6
Regizor(i): Terrence Malick
Actori: Elias Koteas, Woody Harrelson, Jim Caviezel, Nick Nolte, Ben Chaplin

US Army Private Witt (Jim Caviezel) se dezertat din unitatea sa și trăiește printre nativii comod și aparent fără griji Melanesian din Pacificul de Sud. El este găsit și închis pe un suport de trupe de compania sa primul rând Sergent, Welsh (Sean Penn), care observa indiferență Witt de la război. Bărbații din C Company, Batalionul 1, Regimentul 27, 25 Infanterie Divizia au fost aduse la Guadalcanal ca întăriri în campania de a asigura Henderson câmp și să profite de insula de la japonezi. În timp ce aștepta în magazii unui transport Marinei, au contempla viața lor și invazia iminentă. Pe punte, comandant de batalion locotenent-colonelul Tall (Nick Nolte) discuții cu comandantul său, generalul de brigadă Quintard (John Travolta) despre invazia și importanța acesteia. Voice-over înalt lui arată că el a fost trecut pentru promovare și această bătălie poate fi ultima lui sansa de a comanda o operațiune victorios in filmul La hotarul dintre viaţă şi moarte.

Terenuri C Company pe Guadalcanal fără opoziție și marșuri în interiorul insulei, se confruntă cu localnici și dovezi ale prezenței japoneze și tactica: a cadavre mutilate de interceptate maritime și Ranger cercetași. Ei ajung aproape de Hill 210, o poziție-cheie japonez. Japonezii au plasat o bine ascuns-de locuințe Bunker mai multe mitraliere în partea de sus a dealului, oferindu-le o vedere completă a văii de mai jos. Orice forță care încearcă să urce dealul va fi ușor tăiat de foc de mitralieră și runde de mortar.

O scurtă bombardarea a dealului începe a doua zi în zori. La scurt timp după, C Company încearcă să efectueze pe deal și este respins de focuri de armă din buncăr. Printre primii ucis este liderul plutonului ataca, sublocotenentului Whyte (Jared Leto) in La hotarul dintre viaţă şi moarte. În timpul bătăliei, o echipă condusă de sergentul Keck (Woody Harrelson) ascunde în spatele o siguranță de la focul inamic și să aștepte pentru unele întăriri umfla. Keck ajunge pentru o grenadă, dar accidental trage PIN-ul și moare în acest proces. Locotenent-colonelul comenzi Tall comandant de companie, capitanul James Staros (Elias Koteas), să ia buncăr de atac frontal, indiferent de costuri. Staros refuză, nu doresc să trateze oamenii lui ca carne de tun. Când cei doi ajunge la un impas, Tall decide să se alăture Staros de pe linia frontului pentru a vedea situația de prima mana. De timp el ajunge, rezistența japonez pare să fi diminuat, și opinia Tall de Staros pare să fi fost sigilate. Între timp, în timpul luptei, Witt privată, au fost atribuite punitiv ca un purtător targă, solicită să se alăture companiei, și se lasă să facă acest lucru in filmul La hotarul dintre viaţă şi moarte.