K-19 Submarinul Ucigaş – K-19 The Widowmaker (2002) film online subtitrat

Regia: Kathryn Bigelow
Actori: Harrison Ford, Sam Spruell, Peter Stebbings, Liam Neeson
Anul: 2002
Gen: Drama, Istoric, Thriller
Durata: 138 minute
IMDB: 6.6

Filme “K-19 Submarinul Ucigaş” care implică submarine au logica șah: Cu cât jocul merge, mai puține posibile mută rămase. “K-19 Submarinul Ucigaş” se alătură o tradiție, care include “Das Boot” și “Vânătoarea lui Octombrie Roșu” și merge tot drumul înapoi la “Run Silent, Run adânc.” Variabilele sunt întotdeauna oxigen, presiunea apei și inamicul. Poate oamenii respira, va Sub implozie, va distruge încărcături explozive de adâncime?

K-19 Submarinul Ucigaş nu este punct de vedere tehnic în război, astfel încât nu există taxe de adâncime, dar povestea implică o amenințare mortală: Va reactorul bord topi, provocând o explozie nucleară și, eventual, declanșând un război mondial? Filmul este stabilit în 1961, la apogeul Războiului Rece, și se bazează vag pe un incident reale. Un nou sub nuclear sovietic este comandat înainte de a fi pus la punct, și vele în prima sa misiune ca o găleată de probleme care așteaptă să se întâmple. Multe dintre problemele sunt cunoscute pentru a căpitan original, Polenin (Liam Neeson). Dar când el insistă, după un test care submarinul nu este capabil, el se alătură la bord pe Cpt. Alexei Vostrikov (Harrison Ford), care l-au devansat și este căsătorit cu nepoata unui membru al Biroului Politic.

Atât bărbații, cât sunt ofițeri de marină competente, și Polenin face tot pentru a lucra cu Vostrikov; oamenii lui în considerare Polenin căpitanul lor, dar sunt convins pentru a merge împreună cu omul senior, chiar și după Vostrikov comandă o scufundare care testeaza limitele finale ale capabilităților submarinului. (Astfel de scene, cu nituri popping și scîrțîitul coca, sunt obligatorii în filme submarine.) Cele mai multe dintre scenele mari au loc în sferturi aproape pe birou de comandă, în cazul în care iluminatul dramatic luminează fețele și ochii oamenilor care sunt în așteptare pentru sub anii coajă pentru a sparge. Prin turnare cele două roluri de conducere cu actori cu autoritate, “K-19 Submarinul Ucigaş”, adaugă un alt nivel de tensiune; dacă cineva ar dominantă și cealaltă nesigur, nu ar fi o cale clară dramatic în avantaj, dar din moment ce ambele Vostrikov și Polenin sunt inflexibile, încrezătoare în sine și a determinat, rivalitatea lor se apropie de o impas.