Journey to the Center of the Earth (2008) Online Subtitrat


Titlu Romania: Călătorie spre centrul Pământului
Regia: Eric Brevig
Actori: Brendan Fraser, Josh Hutcherson, Anita Briem
An: 2008
Gen: Actiune, Aventura, Familie
IMDB: 5.8


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Review Journey to the Center of the Earth (2008)

Vulcanologul Trevor descopera intr-un exemplar al romanului “Calatorie spre centrul Pamantului” note lasate de fratele sau, disparut intr-o expeditie. Trevor urmeaza instructiunile si pleaca in Islanda, alaturi de Sean, nepotul sau, si Hannah, o cercetatoare. Cei trei cad intr-o groapa care-i duce spre centrul Pamantului, unde vor intalni o multime de creaturi infricosatoare, printre care si un Tiranozaur…

Timpul trece; decantând operele literare în funcție de valoarea lor. Romanul ”O călătorie spre centrul Pământului” (1864) poate părea unora o operă desuetă și prea fantezistă; dar el continuă să fascineze mii de cititori seduși iremediabili atât de extinderea orizonturilor cunoașterii; cât și de stilul literar cursiv al lui Jules Verne.

Ecranizările aventurilor profesorului Lidenbrock și a nepotului său Axel încearcă să aducă fiecare o abordare nouă; nu să reia identic o poveste mult prea cunoscută. Filmul lui Eric Brevig urmărește latura aventuroasă a călătoriei; trecând pe un plan secundar aspectele științifice criticabile cu ușurință; și oferă publicului tânăr (pentru că bătrânii sunt oricum prea cârcotași și ar critica chiar și opera literară a lui Jules Verne) o versiune atrăgătoare; colorată și senzaționalistă a poveștii care să deschidă apetitul către cunoaștere și către imaginație.