Îndrăgostiţii mor ultimii – Only Lovers Left Alive (2013) Online Subtitrat


Gen: Comedie, Drama, Fantezie
Producator(i): Jim Jarmusch
IMDB: 7,3
Regia: Jim Jarmusch
Actori: Tom Hiddleston, Tilda Swinton, Mia Wasikowska, John Vincent Hurt


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Review Îndrăgostiţii mor ultimii – Only Lovers Left Alive (2013)

În atmosfera de solitudine romantică din Detroit și din Tanger, un muzician underground profund deprimat din cauza drumului pe care a apucat-o omenirea, își regăsește amanta, o femeie puternică și enigmatică. Istoria lor de dragoste durează de cel puțin câteva secole, însă idila lor reaprinsă e perturbată de sosirea surorii amantei, o femeie pe cât de extravagantă pe atât de incontrolabilă.

Nu credeam că voi găsi atâta poezie într-un film cu vampiri… Un film a cărui frumuseţe este dată de fiecare cadru, lentoarea cu care se desfăşoară acţiunea dând ocazia spectatorului să admire expresivitatea recuzitei aleasă cu atâta meticulozitate, încât te absoarbe complet şi te integrează în atmosfera vintage, romantică, melancolică. Simţi că ai pătruns într-un muzeu sau mai degrabă într-un anticariat în care fiecare obiect, încărcat de amprentele energetice ale celor pe la care s-a perindat de-a lungul timpului, îşi spune singur propria poveste.

Nu doar obiectele dau valoare filmului la nivel de vizual, căci şi protagoniştii au un merit deosebit în crearea spectacolului. Scena în care cei doi îndragostiţi se odihnesc goi, întinşi unul lângă altul, atinge – în viziunea mea – sublimul.