În ceaţă – In the Fog (2012) Online Subtitrat


Alt titlu: V tumane
Regia: Sergei Loznitsa
Actori: Yulia Peresild, Mikhail Evlanov, Vladislav Abashin, Vlad Ivanov, Nadezhda Markina
Anul: 2012
Gen: Drama, Istorice, Razboi
Durata: 127 minute
IMDB: 6.8


Dezactivati Ad-Block pentru toate sursele video!

Disable Ad-Block for all video sources!


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Review În ceaţă – In the Fog (2012)

Bazat pe romanul rus omonim, filmul este despre un bărbat suspectat de trădare, în iarna lui 1942. Dus undeva în pădure de doi partizani, pentru a fi ucis departe de ochii lumii, el încearcă să ia o decizie morală în condiții imorale. Românul Vlad Ivanov joacă rolul unui ofițer nazist.

Principalul motiv pentru care mi-am dorit sa vad acest film inca din momentul in care a aparut s-a numit, bineinteles,… Vlad Ivanov. Eram foarte curios cum va calca “domnu’ Bebe” pe urmele lui Marcel Iures in rol de ofiter nazist. Valorosul actor roman isi face bine treaba in cele cateva minute care ii sunt rezervate dar prezenta sa pe ecran e mult mai putin memorabila comparativ cu rolurile din 4,3,2,1, “Politist adjectiv” sau chiar “Le concert”.

Per total “V tumane” e un film foarte sumbru pentru care spectatorul trebuie sa se inarmeze cu foarte multa rabdare. Ceea ce se intampla pe ecran aminteste pe ici, pe colo de “Calauza” lui Tarkovski insa tonul lui Loznitsa e teribil de pesimist, in ton cu evenimentele narate.