Imparateasa rosie Uraganul – The Scarlet Empress (1934) Online Subtitrat


Regia: Josef von Sternberg
Actori: Marlene Dietrich, John Lodge, Sam Jaffe
An: 1934
Gen: Drama, Istorice, Romantice
IMDB: 7.7


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Review Imparateasa rosie Uraganul – The Scarlet Empress (1934)

Penultimul film al lui Sternberg cu Marlene Dietrich e cronica ascensiunii uneia dintre cele mai faimoase figuri feminine din istoria Rusiei, imparateasa Ecaterina cea Mare.

Tratând istoria într-un mod senzaționalist și oarecum tezist, ”The Scarlet Empress” prezintă ascensiunea țarinei Ecaterina a II-a într-un imperiu rus dominat de ignoranță, nebunie și sărăcie extremă, un precursor al imperiului sovietic de la momentul realizării filmului.

Filmul este memorabil prin două aspecte principale: interpretarea remarcabilă a Marlenei Dietrich ce poate fi considerată și astăzi un model de artă actoricească desăvârșită și o viziune expresionistă a unei lumi lipsite de rațiune (așa cum începea să arate și societatea interbelică de dinaintea celui de-al Doilea Război Mondial).

Deși greșește puternic în unele momente din cauza necunoașterii istoriei și a tradițiilor ruse; Josef von Sternberg imaginează decoruri suprarealiste cu garguie; sculpturi grotești și nenumărate lumânări; asemănând palatul imperial rus cu reședința contelui Dracula. Ținând seama de gradul de sadism al celor ce locuiau acolo; poate că nu a greșit totuși prea mult.

”The Scarlet Empress” este un film clasic obligatoriu de văzut pentru toți cei interesați de istoria cinematografiei. Un film excelent care ne arata o particica din istoria , gloria si maretiacelui mai mare imperiu ,care a existat vreodata , imperiul rus , un film cu o coloana sonora exceptionala , si cu minunataMarlene Dietrich.