I Am Ali (2014) Film Online Subtitrat


Gen: Biografie, Documentare, Sport
Scenariu: Clare Lewins
IMDB: 7.2
Regizor(i): Clare Lewins
Actori: Muhammad Ali, Muhammad Ali Jnr, Hana Ali


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis I Am Ali

Cassius Clay s-a născut pe 17 ianuarie 1942 în Louisville, Kentucky, într-o familie afro-americană din clasa de mijloc. Toate trimiterile biografice legate de copilăria sa sunt de acord că Clay s-a apucat de box cu totul întâmplător. La 12 ani, în timp ce se distra în oraş, a constatat că i s-a furat bicicleta.

Furios, s-a adresat unui poliţist precizând totodată că e gata să-l calce în picioare pe făptaş de îndată ce va fi prins. Uimit de hotărârea de care dădea dovadă puştiul, poliţistul Joe Martin, care în timpul liber era şi antrenor de box, l-a convins să lase deoparte pornirile belicoase pe străzile oraşului şi să se apuce de box. A fost cea mai norocoasă zi din existenţa celui care mai târziu avea să-şi ia numele de Muhammad Ali. A fost ziua care i-a aşezat viaţa pe o traiectorie formidabilă. A fost ziua în care s-a născut legenda.

Din 1954 până în 1960, ofiţerul Martin i-a fost lui Cassius Clay şi mama şi tata în materie de box. Momentul de apogeu al carierei lui Clay în boxul amator a fost medalia de aur cucerită la JO de la Roma 1960 la categoria semigrea. În 1975, Clay avea să susţină că la scurtă vreme după ce s-a înapoiat de la Roma şi-a aruncat medalia olimpică în râul Ohio în semn de protest pentru că nu fusese servit într-un restaurant în care aveau acces numai albii, într-o perioadă în care segregarea rasială era la ea acasă în Statele Unite.