Ajutati PortalulTauTV cu o Donatie! Help us with a Donation!
  •  
  •  

Hamlet (1990) Film Online Subtitrat


Regia: Franco Zeffirelli
Actori: Mel Gibson, Glenn Close, Alan Bates
An: 1990
Gen: Drama
IMDB: 6.8


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Hamlet

Tragedia printului Hamlet al Danemarcei, care-si razbuna tatal, ucis de uchiul sau Claudiu si de propria lui mama, intr-o impresionanta transpunere cinematografica realizata in nordul Scotiei.

Poate cea mai buna adaptare Tv a piesei lui Shakespeare. Comic grotesc,ironia nebunului, inteligent- in esenta un joc actoricesc de exceptie a lui Mel Gibson in Hamlet. De remarcat naturaleatea lui Helena Bonham Carter (Ofelia) in rolul fecioarei timide, disperate, apoi de nebuna bolnava; Ian Holm in rolul sfetnicului regal Polonius inteligent, viclean. Ambii impreuna cu Glenn Close in rolul reginei intregesc aceasta capodopera a marelui Zeffirelli. De remarcat ambientul nobil clasic specific zonei si scena aparitiei fantomei regelui defunct. Merita citita si vazuta piesa – o incantare pentru cunoscatorii genului si nu numai.

Oricum o intorc si o sucesc oricat ma intreb care Hamlet a fost mai convingator, mai aproape de cel creeat de Shakespeare, concluzia mea ramane aceeiasi…Mel Gipson sub indrumarea inegalabilului Zeffirelli. N-am sa inteleg niciodata de ce a ramas doar cu nominalizarile la Oscar…Premiile Academiei au fost de multe ori discutabile…Filmul Hamlet 1990 e o capodopera si nu cred ca va fi depasit usor, asa cum nici Romeo si Julieta lui Zeffirelli nu a mai putut fi depasit de aproape jumatate de secol !

Este aproape la fel de reusita si aceasta ecranizare Hamlet online subtitrat din 1990, a celebrului MARE REGIZOR Franco Zeffirelli, ca si aceea initiala din anul 1948, extrem de bine interpretata dar si regizata de celebrul fost MARE ACTOR Laurence Olivier, ambele ecranizari realizand tot la MODUL SUPERLATIV atmosfera istorica PROFUND FIDELA perioadei de PLIN EV MEDIU, mai curand timpuriu, in care se desfasoara actiunea acestei tragedii shakespeariene si NICIDECUM plasarea ABSOLUT NEFERICITA si PROFUND CONDAMNABILA a MUTILARII spiritului istoric original shakespearian prin oribila mutare a actiunii in decorul locativ.