Glonţ cu cămaşă metalică – Full Metal Jacket (1987) Online Subtitrat


Regia: Stanley Kubrick
Actori: Vincent D’Onofrio, R. Lee Ermey, Stanley Kubrick
Anul: 1987
Gen: Drama, Razboi
Durata: 116 minute
IMDB: 8.3


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Glonţ cu cămaşă metalică – Full Metal Jacket

Pelicula reprezintă revenirea pe platouri a regizorului Stanley Kubrick după o pauză de șapte ani și cristalizează experiențele războiului din Vietnam, concentrându-se asupra unui grup de voluntari în Marină.

Filmul Full Metal Jacket online subtitrat este inspirat de romanul “The Short Timers”, al lui Gustav Hasford, iar în prima parte sunt prezentate detalii din timpul antrenamentelor coordonate de sergentul Hartman (R. Lee Ermey, care în viața reală este chiar instructor militar, așa că interpretarea sa devine înspăimântător de reală și credibilă). Este urmărit atent procesul de dezumanizare care se manifestă la recruții din Marină, cu accent pe sângeroasele lupte din Vietnamul anilor ’60. Ironic este faptul că cea mai mare parte a spațiilor de filmare s-au aflat în Anglia.

În partea a doua a peliculei, facem cunoștință și cu alți recruți. Este vorba despre Joker (Mathew Modine); care acoperă zona ca și corespondent pentru “Stars” și Pyle. Joker, împreună cu Animal Mother (Alec Baldwin); Rafterman (Dorian Howard) și alții, înfruntă amenințări precum ambuscada, capcanele și trăgătorii vietnamezi, în vreme ce înaintează în oraș.

O privire din două perspective asupra unei singure realități din Glonţ cu cămaşă metalică online subtitrat; atrocitățile produse de un razboi ai cărui victime sunt oameni, indiferent de ce parte a baricadei se situează ei.

În această confruntare, și la mai multe alte momente din film Full Metal Jacket, Kubrick complace closeup lui preferat; o lovitură de un om glowering până la camera de la sprâncenele sub redus. Acest lucru a fost marca vizual în “A Clockwork Orange”, și Jack Nicholson practicat în “The Shining”.