Gayby Baby (2015) Film Online Subtitrat


Regia: Maya Newell
Actori: Matt Young
An: 2015
Gen: Documentare, Familie
IMDB: 5.6


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Review Gayby Baby (2015)

Gayby Baby urmează viața a patru copii – Gus, Ebony, Matt și Graham – ale căror părinți se întâmplă să fie gay. Pe măsură ce fiecare se luptă cu schimbare in viata personală, lumea exterioară se luptă cu problema egalității de căsătorie și dacă copiii din familii de același sex sunt sau nu în pericol.

Inițial, mă întrebam dacă filmul urma să se facă nemulțumit de audiența homosexuală prin faptul că a petrecut întreaga perioadă de rulaj, sugerând că nu există diferențe între copiii cu părinți homosexuali și cei fără. Asta ar putea fi o veste pentru unii, dar pentru majoritatea oamenilor LGBT nu este chiar revelator.

Cu toate acestea, filmul Gayby Baby a fost nedreapt pentru mine, pentru că în primele 10 minute se concentrează asupra asemănărilor, începe apoi să disecteze subtil posibilele diferențe și presiuni, cerând atât spectatorilor LGBT cât și celor normali să pună la îndoială prezumțiile lor despre părinții homosexuali și copiii lor. Cu siguranță nu este un film care încearcă să submineze ideea părinților homosexuali, dar vrea să se uite dacă lucrurile sunt la fel de negru și alb, pe care ar putea să le sugerăm fie pro, fie contra.

De exemplu, este Graham, care a fost adoptat dintr-o situație extrem de dificilă la vârsta de cinci ani, moment în care nu a putut încă să vorbească. În timp ce el a făcut un mare progres; cei doi tați l-au mutat acum în Fiji; o țară care nu acceptă în mod special homosexualitatea. În timp ce Graham se confruntă deja cu probleme educaționale; acum trebuie să se ocupe de faptul că are doi tati; dar nu este în măsură să recunoască în mod general acest lucru fata de cei din jurul lui.