Foxtrot (2017) Film Online Subtitrat


Regia: Samuel Maoz
Actori: Lior Ashkenazi, Sarah Adler, Yonaton Shiray
An: Filme Online 2017
Gen: Drama
IMDB: 7.4


Premiera in Romania 08.06.2018! Trailer!


Sinopsis Foxtrot

O familie tulbure se confruntă cu faptele când ceva se întâmplă în mod greșit la postul militar pustiu al fiului său.

Foxtrot “se deschide cu o bate pe o ușă. O femeie, Daphna Feldmann (Sarah Adler), răspunde și imediat cade la pământ. Știe ce înseamnă sosirea soldaților israelieni la ușa ei – fiul ei, Jonathan, a murit pe linia datoriei. Soldații care sosesc confirmă această veste soțului lui Dafna Michael (excelentul Lior Ashkenazi). Iar formalismul lui Maoz este instantaneu clar și izbitoare.

Își deschide filmul cu procedură. Nu este vorba numai despre informarea despre moartea unui copil. Ci despre procedura care implică acest lucru. Soldații îi spun lui Michael să se asigure că bea apă, întreabă dacă ar trebui să cheme pe cineva – și rămânem pe fața lui Michael. Aceasta este procedura pentru oamenii care vorbeau, dar nu despre omul care a fost spus. Când părăsesc, Maoz se răsucește într-un foc amețitor de la capăt, învârtindu-și aparatul foto tipic-static într-un mod care reflectă lumea instabilă a protagonistului nostru.

Acesta este genul de filmare – în care alegerile formale sunt clare și izbitoare – pe care o recunoaștem imediat ca realizată, intercalând arta vizuală cu puțuri profunde de impact emoțional cum ar fi durerea și mânia. Maoz își folosește talentul ca artist vizual pentru a spori urgența umană a povestii sale.

Și ce poveste este, deși nu aș fi stricat prea mult de unde merge după acea scenă de deschidere. Să spunem doar că al doilea act al filmului sare la un punct de control israelian la distanță în care patru tineri luptă împotriva monotoniei unei porți ridicate mai des pentru cămile rătăcitoare decât orice altceva.