Ajutati PortalulTauTV cu o Donatie! Help us with a Donation!
  •  
  •  

Exhibition on Screen Cézanne Portraits of a Life (2018) Online Subtitrat


Regia: Phil Grabsky
Actori: Phillipe Cézanne
An: Filme Online 2018
Gen: Documentare
IMDB: 6.1


Se lucreaza la subtitrare!


Review Exhibition on Screen Cézanne Portraits of a Life (2018)

Cézanne provenea dintr-o familie de aristocraţi bogaţi. A primit o educaţie clasică la Colegiul Bourbon din Aix-en-Provence. În 1858, sub îndrumarea tatălui său – un bancher de succes care voia ca fiul lui să urmeze aceeaşi profesie-, Cézanne a intrat la Facultatea de Drept de la Universitatea din Aix-en-Provence. Nu i-a plăcut însă dreptul şi a decis destul de devreme să urmeze o carieră artistică. După doi ani şi-a înduplecat tatăl, cu ajutorul rugăminţilor stăruitoare ale mamei sale, să îl lase să studieze pictura la Paris.

Prima şedere a lui Cézanne la Paris a durat doar cinci luni. Personalitatea sa instabilă l-a aruncat într-o depresie gravă când şi-a dat seama că nu stăpânea la fel de bine tehnica picturii ca unii dintre studenţii Academiei Suisse, atelierul unde şi-a început pregătirea. A reuşit să rămână acolo doar datorită încurajării scriitorului Emile Zola, cu care legase o prietenie strânsă la Colegiul Bourbon. La întoarcerea în Aix, Cézanne a încercat să se resemneze cu munca în banca tatălui său, dar după un an s-a reîntors la Paris, foarte hotărât să rămână. În perioada sa de formare, între anii 1858 şi 1872, Cézanne a locuit în Paris, călătorind în acelaşi timp la Aix.

La începutul anilor 1860; activitatea literară şi artistică pariziană a cunoscut o perioadă de mare fervoare. Punctul culminant a fost atins prin conflictul dintre reprezentanţii curentului realist; în frunte cu Gustave Courbet; şi Academia de Arte Frumoase; care a respins din cadrul expoziţiei sale anuale – şi totodată din atenţia publicului – toate picturile care nu se încadrau în romantismul şi neoclasicismul academic.