Ajutati PortalulTauTV cu o Donatie! Help us with a Donation!
  •  
  •  

Entebbe (2018) Film Online Subtitrat


Alt titlu: 7 Days in Entebbe
Regia: José Padilha
Actori: Rosamund Pike, Daniel Brühl, Eddie Marsan
An: Filme Online 2018
Gen: Crima, Drama, Istorice
IMDB: 5.7


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Review Entebbe (2018)

Inspirat din evenimente reale, Entebbe este povestea incredibilă a misiunii de salvare care a atras atenția întregii lumi. În anul 1976 patru teroriști au deturnat un avion și au ținut 246 de pasageri ostatici, după o aterizare forțată în Entebbe, Uganda, în timp ce au cerut eliberarea a zeci de teroriști palestinieni. Guvernul Ugandei a sprijinit atacatorii, iar dictatorul Idi Amin i-a întâmpinat personal. Thrillerul contracronometru urmărește atacatorii și ostaticii, precum și liderii politici care încearcă să decidă dacă să negocieze, sau să trimită o unitate specială de forțe de elită într-o misiune dramatică de salvare pentru eliberarea ostaticilor.

Deja adusă de mai multe ori pe ecrane, Operaţiunea Entebbe (sau raidul) din 1976, pentru salvarea pasagerilor unui zbor luaţi ostatici, este subiectul unui nou film al brazilianului Jose Padilha (“Narcos”), care se abate de la versiunea militară oficială, pentru a oferi mai multe puncte de vedere ale asupra acestei operaţiuni intrate în istorie, notează AFP.

Pelicula “7 Days in Entebbe” a fost prezentată luni seară la Berlinală (în afara competiţiei); unde regizorul a câştigat în urmă cu 10 ani “Ursul de Aur” pentru “Elite Squad”; un film extrem de controversat.

“Am făcut enorm de multe cercetări; deoarece povestea oficială este din punct de vedere militar”; a explicat Padilha în cadrul unei conferinţe de presă.

Raidul de la Entebbe (Uganda) a avut loc în noaptea de 3-4 iulie 1976; atunci când comandourile de elită israeliene au efectuat o operaţiune spectaculoasă pe aeroportul ugandez; eliberând pasagerii unui zbor Air France deturnat de terorişti palestinieni şi germani cu şapte zile în urmă.

Dintre cei 250 de pasageri; piraţii aerului au eliberat o parte; reţinându-i pe cei israelieni şi de religie iudaică; precum şi pe membrii echipajului ( în total 105 de persoane).