Dallas Buyers Club (2013) Film Online Subtitrat


Gen: Biografie, Drama
Producator(i): Craig Borten, Melisa Wallack
IMDB: 8.0
Regia: Jean-Marc Vallée
Actori: Matthew McConaughey, Jared Leto, Jennifer Garner


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Dallas Buyers Club

Filmul prezintă povestea unui electrician texan, lupta lui cu instituțiile medicale și cu companiile farmaceutice după ce a fost depistat HIV-pozitiv în 1986. El caută medicamente alternative care ar putea să-l ajute și la care și alte persoane cu acest virus vor putea avea acces.

In anul 2013 infectia HIV este privita de catre medicii specialisti de Boli Infectioase ca fiind o boala virala cronica care se poate controla cu medicatia complexa antiretrovirala(HAART),cu conditia ca maladia sa fie depistata intr-un stadiu preferabil timpuriu.Medicatia complexa antiretrovirala in doze putin toxice(3 medicamnte luate odata in doze fixe) a fost aprobata de abia in 1996.Din 1996 incoace s-au facut adevarate progrese in terapia HIV/SIDA.

In anul 1985 lucrurile stateau cu totul altfel.Infectia HIV de abia ce fusese depistata in 1981 prima data la homosexuali. Lumea nu era informata,nu stia mai nimic despre modalitatile de transmitere. Exista impresia generala gresita ca boala se transmite doar la homosexuali. Boala era privita pe buna dreptate ca fiind o condamnare la moarte. In special daca esti depistat in stadiul SIDA cand numarul de leucocite este foarte mic. Sistemul imun este la pamant si esti susceptibil sa faci tot felul de infectii cu germeni oportunisti etc. Care iti pot ameninta viata in orice clipa.