Cu ochii larg închiși – Eyes Wide Shut (1999) Online Subtitrat


Regia: Stanley Kubrick
Actori: Tom Cruise, Nicole Kidman, Todd Field
An: 1999
Gen: Drama, Mister, Thriller
IMDB: 7.4


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Review Cu ochii larg închiși – Eyes Wide Shut (1999)

Cruise. Kidman. Kubrick. Trei nume care au asigurat în 1999 suspansul, succesul și speculațiile celui mai controversat film al ultimilor zece ani – Eyes Wide Shut. Interesul enorm stârnit în urmă cu trei ani de la premiera acestui film a fost alimentat de multiple cauze.

Pe lângă conținutul peliculei care abundă într-o disecare artistică și deloc gratuită a sexualității și a stilului voyeuristic de mânuire a camerei, Eyes Wide Shut a fost învăluit într-un mister total până la prima proiecție într-un cinematograf. Kubrick a dispus casei de producție Warner Bros să nu permită departamentului de promovare și marketing să divulge niciun amănunt referitor la film, sporind astfel enigma.

Distribuirea lui Tom Cruise și a lui Nicole Kidman în rolurile principale – la vremea aceea împreună și formând cel mai sexy și pasional cuplu de la Hollywood – a contribuit din plin la mirajul acestei pelicule. Mai mult; moartea neașteptată a creatorului Kubrik; cu doar câteva săptămâni înainte de premieră; a transformat Eyes Wide Shut într-un film cult; încă înainte de a rula în cinematografe și într-un testament artistic; adulat de unii; hulit de alții; al unuia dintre cei mai mari regizori din istoria filmului.

Inspirat din nuvela de factură freudiană Traumnovelle a lui Arthur Schnitzler; autor vienez contemporan cu părintele psihanalizei; filmul urmărește impasul unei relații a cuplului new-york-ez Harford și disperatele tentative ale soților de a-și învinge frustrările. William (Cruise) un respectat medic și Alice (Kidman) o apreciată directoare a unei galerii de artă au bani mulți și prieteni interesanți; dar le lipsește ceva. Deși nu o conștientizează; neîmplinirea va izbucni brutal la o petrecere aparent onorabilă.