Crima din Orient Expres – Murder on the Orient Express (1974) Online Subtitrat


Regia: Sidney Lumet
Actori: Albert Finney, Lauren Bacall, Ingrid Bergman
An: 1974
Gen: Crima, Drama, Mister
IMDB: 7.3


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Review Crima din Orient Expres – Murder on the Orient Express (1974)

Faimosul detectiv Hercule Poirot circulă cu Orient Express și, la un moment dat, trenul rămâne înzăpezit. Când unul dintre pasageri este găsit mort, Poirot începe să investigheze. Cadavrul misteriosul domn Ratchett (Richard Widmark) este găsit mort în cabină, victimă a doisprezece lovituri de cuțit. Ajutat de prietenul său de încredere, Signior Bianchi (Martin Balsam), Poirot începe să dezvolte o teorie unică a acțiuni, cu toată lumea la bord.

Poate cel mai cunoscut roman al scriitoarei britanice Agatha Christie; Crima din Orient Expres online subtitrat a devenit în timp un clasic al literaturii polițiste; iar acțiunea sa este cunoscută; sper; de toată lumea. O rezum într-o frază pentru cei care și-au pierdut răbdarea să mai deschidă o carte: într-un tren Orient Express înzăpezit în plin câmp este ucis un om de afaceri american; iar detectivul Hercule Poirot; aflat la bord în calitate de pasager; trebuie să-i interogheze pe ceilalți 12 pasageri și să rezolve cazul până la sosirea autorităților.

Cum romanul Agathei Christie Murder on the Orient Express online subtitrat a fost de mai multe ori adaptat pentru teatru și film; nu voi mai insista asupra subiectului și mă voi referi strict la elementele caracteristice ale acestei ecranizări. Regizorul Sidney Lumet realizează în ”Murder on the Orient Express” (1974) o versiune inversată a filmului său de debut; ”12 Angry Men” (1957); fără a atinge însă nivelul artistic al acestuia.

Recenzie Film
Data recenziei
Denumire film
Murder on the Orient Express (1974)
Nota film
51star1star1star1star1star