Cidul – El Cid (1961) Film Online Subtitrat


Regia: Anthony Mann
Actori: Charlton Heston, Sophia Loren, Raf Vallone
An: 1961
Gen: Aventura, Biografie, Drama
IMDB: 7.3


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Review Cidul – El Cid (1961)

Legendarul erou spaniol Rodrigo Diaz reuseste sa-i alunge pe mauri din Spania, fara a se abate de la regulile onoarei cavaleresti.

Spania secolului al unsprezecelea era cotropita de mauri care-si facusera fortarete. El Cid; legendarul erou spaniol Rodrigo Diaz; reuseste sa-si invinga dusmanii in lupta (interpretat de Charlton Heston; actor ales de Anthony Mann si pentru aspectul fizic impunator): deopotriva curajos dar si indurator; nobilul cruta vietile unor mauri invinsi; ceea ce atrage asupra sa invinuirea de tradator.

Acela care il acuza este El Cid online subtitrat; insa; tatal iubitei sale – iar in lupta ce urma firesc; ca raspuns a onoarei ce trebuia aparata; Gomez este ucis. Jimena; desi acceptase casatoria cu Rodrigo; se retrage la manastire; sfasiata intre indoiala si iubire.

Cidul online subtitrat reuseste sa-l invinga pe imparatul african ce invadase Valencia; iar locuitorii acestui tinut ii ofera tronul; acesta insa refuzindu-i. Este lovit de o sageata ratacita si cu ultimile puteri; eroul nostru ii convige pe luptatorii sai pentru o ultima lupta de alungarea maurilor din Spania. O drama romantica;un supererou; o iubire zbuciumata desfasurate pe fundalul razboiului dintre spanioli si mauri.